Ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε στο Regional Growth Conference 2022, όπου συνομίλησε με τη δημοσιογράφο, Μαρία Νικόλτσιου.

Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε βασανιστήριο για την ελληνική κοινωνία την ενεργειακή κρίση, η οποία διαμορφώνει ένα δυσβάσταχτο κόστος ζωής για τους πολίτες, τη στιγμή που η κυβέρνηση λαμβάνει ανεπαρκή μέτρα για την ανάσχεση της ακρίβειας. Ο κ. Χαρίτσης καυτηρίασε τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας και Πορτογαλίας για την επιβολή πλαφόν στην χονδρεμπορική τιμή ενέργειας και υπογράμμισε πως μια μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προβεί άμεσα σε ρύθμιση της αγοράς ενέργειας, με παρεμβάσεις όπως η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και η επιβολή πλαφόν, μειώνοντας δραστικά τα υπέρογκα τιμολόγια ρεύματος.

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε ως κακή τη διαχείριση των επενδυτικών πόρων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας πως η καλύτερη χρονιά επενδύσεων ήταν το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας έτσι σε όσους κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για ανεπάρκεια στον τομέα των επενδύσεων.

Ακόμη, ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως οι πολιτικοί της κυβέρνησης δεν κατανοούν τις ανάγκες της κοινωνίας και πως υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ της οικονομικής λογικής των δύο κομμάτων, φέροντας ως παράδειγμα τα άδεια ταμεία που παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα ώστε να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις τον χειμώνα του 2015 και τα 37 δισ. παρακαταθήκη που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ με το τέλος της θητείας του, τα οποία αποτέλεσαν την ασπίδα αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοϊού.

Κλείνοντας, ο κ. Χαρίτσης επεσήμανε πως ο δανεισμός της χώρας μας έχει γίνει και πάλι δύσκολος, πιστοποιώντας πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Πηγή: sofokleousin.gr