Απειλητικός απέναντι στην Τουρκία εμφανίστηκε ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, σε ομιλία του, αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου Ταγίπ της χώρας Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ίδιος τόνισε για τον Ερντογάν ότι «έφτασε στη Λιβύη για να αναζητήσει την κληρονομιά των προγόνων του», συμπληρώνοντας «του λέμε ότι ‘’έχουμε μετατρέψει την κληρονομιά των προγόνων σας σε σφαίρες’’. Δεν θα υπάρξει έλεος για τις τουρκικές δυνάμεις, επειδή δεν αξίζουν έλεος».

Ο Χαφτάρ είπε ότι «οι Λιβύοι δεν θα δεχθούν ποτέ να καταληφθούν από τους Τούρκους και να αποικιοποιηθούν ξανά», προσθέτοντας πως «οι Τούρκοι έμειναν στη Λιβύη για 300 χρόνια, και οι Λίβυοι δεν είδαν τίποτα άλλο παρά κακό».

Παράλληλα, μίλησε για τους Σύρους που έχει στείλει η Άγκυρα στη Λιβύη μαζί με στρατιωτικό εξοπλισμό για να πολεμήσουν εναντίον του, λέγοντας ότι πρόκειται για «μισθοφόρους που δεν έχουν οικογένειες ή πατρίδα».

Το Συριακό Παρατηρητήριο γνωστοποίησε πως ο αριθμός των μαχητών που έστειλε η Τουρκία από τη Συρία στη Λιβύη ανέρχεται πλέον στους 16.500.

Πηγή: sofokleousin.gr