Στις αρχές του 2021 ενεργοποιείται και επίσημα η υποχρέωση όλων των εταιρειών να τηρούν ηλεκτρονικά βιβλία. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι όλες οι επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους ή κλάδου δραστηριοποίησης, θα είναι υποχρεωμένες να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά και σε πραγματικό χρόνο, τα παραστατικά εσόδων, εξόδων, καθώς και τις λογιστικές εγγραφές τακτοποίησης προς την ψηφιακή πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ. 

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι απαιτήσεις των ηλεκτρονικών βιβλίων και η μετάβαση των επιχειρήσεων στη νέα “ψηφιακή πραγματικότητα” διαμορφώνουν ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας τόσο για τις ίδιες όσο φυσικά και για τους λογιστές τους, κάτι που συνιστά από μόνο του μία ιδιαίτερη πρόκληση. Η μηχανογραφική υποστήριξη των εταιρειών από σύγχρονες λύσεις που ενσωματώνουν πρακτικές που αυτοματοποιούν τη διαχείριση των ηλεκτρονικών βιβλίων, αποτελεί ουσιαστικά μονόδρομο.  

H UNISOFT, μία από τις σημαντικότερες εταιρείες επιχειρηματικού λογισμικού, υποστηρίζει για περισσότερα από 30 χρόνια τις ελληνικές επιχειρήσεις, με την ανάπτυξη και διάθεση πρωτοποριακών λύσεων business software όπως το “Κεφάλαιο ERP”, που έχουν βελτιστοποιήσει την καθημερινή τους λειτουργία. 

Πιστή στη δέσμευση της, η UNISOFT δείχνει για μία ακόμη φορά το δρόμο στις ελληνικές επιχειρήσεις και στην εποχή των ηλεκτρονικών βιβλίων, με την πρωτοποριακή εφαρμογή λογισμικού Capital BOS. 

Capital BOS, μηχανογράφηση επόμενης γενιάς 

Βασισμένο στην κορυφαία τεχνολογία Business Optimization System, το Capital BOS αποτελεί ένα διαφοροποιημένο business software που ενσωματώνει τεχνολογίες και πρακτικές που “θυμίζουν” τον κόσμο του gaming. Με πρωτοποριακό UI, ισχυρές λειτουργικές ενότητες και απεριόριστες δυνατότητες παραμετροποίησης, το Capital BOS 

θέτει νέα πρότυπα λειτουργικότητας και ευχρηστίας, μειώνοντας την πολυπλοκότητα και το κόστος λειτουργίας σε κάθε πτυχή μίας επιχείρησης. Η τεχνολογία BOS βάζει τέλος στο υψηλό κόστος λειτουργίας της μηχανογράφησης, τόσο σε επίπεδο αρχικής επένδυσης, όσο και σε επίπεδο υποστήριξης, μίας και το Capital BOS προσαρμόζεται εύκολα ακόμη και στις πιο ιδιαίτερες απαιτήσεις χωρίς να απαιτείται εξειδικευμένη υποστήριξη.

Capital BOS myDATA edition

Η έκδοση myDATA του Capital BOS, είναι η νέα πρόταση της UNISOFT για την αυτοματοποιημένη και αξιόπιστη διαχείριση των Ηλεκτρονικών Βιβλίων. Η νέα έκδοση,  είναι πλήρως προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα έτσι ώστε όλες οι απαιτούμενες εργασίες που αφορούν τα ηλεκτρονικά βιβλία να λειτουργούν με ταχύτητα και πλήρως αυτοματοποιημένα! Χωρίς να χρειάζεται καμία παραμετροποίηση/αντιστοίχιση σε παραστατικά ή λογιστικό σχέδιο για την παραγωγή συνόψεων και χαρακτηρισμών. 

Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση myDATA του Capital BOS περιλαμβάνει ένα σύνολο εξειδικευμένων λειτουργιών που διασφαλίζουν πλήρως επιχειρήσεις και λογιστές για την ορθή και σε πραγματικό χρόνο εκπλήρωση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από την τήρηση των ηλεκτρονικών βιβλίων, χωρίς να απαιτείται καμία πρόσθετη επένδυση σε χρόνο ή προσπάθεια από την επιχείρηση ή το λογιστή της! 

Συνοπτικά η έκδοση myDATA του Capital BOS περιλαμβάνει: 

  1. Καταχώρηση του συνόλου των εγγραφών κατηγορίας Α & Β μέσω προεγκατεστημένων παραστατικών (αγορών, πωλήσεων, παγίων, δαπανών).
  2. Ηλεκτρονικά βιβλία ανεξαρτήτως λογιστικού σχεδίου (μορφής ή ανάπτυξης).
  3. Ενσωματωμένη αυτόματη τυποποίηση δεδομένων παραστατικών και χαρακτηρισμό συναλλαγών (χωρίς καμία παραμετροποίηση).
  4. Αυτόματη δημιουργία παραστατικών δαπανών με ταυτόχρονη καταχώρηση άρθρων ή εγγραφών εσόδων – εξόδων από τις Συνόψεις που θα ανεβάζουν οι προμηθευτές στα myDATA (με την προϋπόθεση ο προμηθευτής να συμμετέχει στην διαβίβαση των παραστατικών του στην ΑΑΔΕ).
  5. Σύστημα ελέγχου χειριστικών λαθών.
  6. Εξασφάλιση συμφωνίας ηλεκτρονικών βιβλίων (myDATA) με τα αντίστοιχα λογιστικά βιβλία της εταιρίας (έσοδα – έξοδα ή γενικής λογιστικής).
  7. Εξασφάλιση συμφωνίας ΦΠΑ και Ε3 λογιστικών και ηλεκτρονικών βιβλίων.
  8. Αυτόματος συγχρονισμός του συνόλου των αλλαγών που πιθανόν να προκύψουν στο μέλλον για τα myDATA από την ΑΑΔΕ.

Ανακαλύψετε όλες τις δυνατότητες του Capital BOS και της έκδοσης myDATA δοκιμάζοντάς το εντελώς δωρεάν www.unisoft.gr 

Πηγή: sofokleousin.gr