Υποβαθμίζει στο μισό την πρόβλεψη για την ανάπτυξη για τη γερμανική οικονομία το 2022 η Deutsche Bundesbank την οποία εκτιμά στο 1,9% χαμηλότερα και από το μισό σε σύγκριση με τις προβλέψεις του Δεκεμβρίου που έκανε λόγο για 4,2%, επισημαίνοντας ότι η οικονομική ανάκαμψη στη Γερμανία θα είναι «πολύ πιο υποτονική».

Η τράπεζα αναμένει ότι το πραγματικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα αυξηθεί κατά 2,4% και 1,8% το 2023 και το 2024, αντίστοιχα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Deutsche Bundesbank αναμένει ότι ο πληθωρισμός στη χώρα θα ανέλθει στο 7,1% το 2022, διπλάσιος από το 3,6% που είχε προβλεφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο. «Ο πληθωρισμός φέτος θα είναι ακόμη ισχυρότερος από ό,τι ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 1980», δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank Joachim Nagel.

Ο Nagel τόνισε ότι για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, οι δράσεις νομισματικής πολιτικής πρέπει να είναι «συνεπείς». Προηγουμένως, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναθεώρησε επίσης τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό, δηλώνοντας ότι το ποσοστό θα φτάσει το 6,8% φέτος.

Πηγή: sofokleousin.gr