Οι αυτοδιοικητικές περιφέρειες της Μ. Βρετανίας κατηγορούν την κεντρική κυβέρνηση ότι φαλκιδεύει τις αρμοδιότητες και τις εξουσίες τους, αλλάζοντας τη δομή του συτήματος διακυβέρνησης στο οποίο βασίζεται η ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Ουαλία εξέφρασε την απόλυτη αντίθεση της στο νομοσχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για την εσωτερική αγορά, τονίζοντας ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο σχετικά με το Brexit, και ότι “κλέβει” εξουσίες από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις της Ουαλίας, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

«Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζει να θυσιάσει το μέλλον της ένωσης του ΗΒ, κλέβοντας εξουσίες από αποκεντρωμένες διοικήσεις», δήλωσε ο Τζέρεμι Μάιλς, γενικός νομικός σύμβουλος της Ουαλίας και υπουργός για την Ευρωπαϊκή Μετάβαση, σχετικά με το νομοσχέδιο που θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα.

«Το νομοσχέδιο αυτό είναι μια επίθεση στη δημοκρατία και μια προσβολή στους λαούς της Ουαλίας, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, οι οποίοι έχουν ψηφίσει πολλές φορές υπέρ της αποκεντρωμένης διοίησης», τόνισε ο Μάιλς.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr