Η ζήτηση για αεροσκάφη ανακάμπτει δυναμικά και θα συνεχίσει να βελτιώνεται, καθώς οι αεροπορικές εταιρίες εργάζονται για την αντικατάσταση των στόλων των παλαιών αεροσκαφών που διαθέτουν, ώστε να αγοράσουν πιο σύγχρονα και λειτουργικά αεροσκάφη και να συνεχίσουν να καταγράφουν αύξηση των επιβατών, όπως δήλωσε χθες, Δευτέρα, ο εκτελεστικός διευθυντής της Boeing Co Ντέιβ Καλχούν.

“Η ζήτηση για αεροσκάφη ανακάμπτει δυναμικά, όπως δεν την έχω δει ποτέ. Νομίζω ότι θα γίνει ακόμη πιο δυνατή,” δήλωσε ο Καλχούν στο Reuters και σε άλλα ΜΜΕ στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που διοργάνωσε η Boeing στα νέα γραφεία της διοίκησής της στο Άρλινγκτον της πολιτείας Βιρτζίνια. Η ζήτηση για αεροσκάφη “είναι κάτι περισσότερο από μία φούσκα,” πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο ίδιος μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους μετά από μία εκδήλωση σχετικά με τη μεταφορά των γραφείων της διοίκησης, δήλωσε ότι η Boeing δεν εξετάζει το ενδεχόμενο της επιστροφής των γραφείων της πίσω στο Σιάτλ, όπου και βρίσκονταν η έδρα της εταιρίας μέχρι τη μετακίνησή της στο Σικάγο το 2001. “Ήταν μία απλή εδραίωση της παρουσίας μας,” πρόσθεσε.

Η Boeing είναι ένας από τους μεγαλύτερους αμερικανικούς κατασκευαστές και στον τομέα της άμυνας, ενώ προγραμματίζει την ανάπτυξη μιας ερευνητικής και τεχνολογικής εγκατάστασης στην περιοχή του Άρλινγκτον, όπου βρίσκεται το Πεντάγωνο.

“Ο μεγαλύτερος πελάτης μας στον κόσμο είναι ακριβώς απέναντι. Το Πεντάγωνο είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Πρόκειται για μία έξυπνη μετεγκατάσταση,” εξήγησε ο ίδιος.

Η νέα έδρα της Boeing βρίσκεται σε εγκαταστάσεις γραφείων στο Άρλινγκτον. Τα γραφεία αυτά, της ανήκουν από το 2014. Υπήρχαν σημαντικοί χώροι που παρέμειναν αναξιοποίητοι, ενώ βρίσκονται σε απόσταση μερικών τετραγώνων από τη δεύτερη έδρα διοίκησης της Amazon.com, η οποία είναι γνωστή ως HQ2 και βρίσκεται υπό κατασκευή.

Σε ερώτηση για το πόσες θέσεις εργασίας θα μετακινηθούν από το Σικάγο στη Βιρτζίνια, ο Καλχούν είπε: “Σχεδόν καμία, πιθανόν καμία.”

“Το 70% της ημέρας μου, άσχετα με το που βρίσκομαι είναι ψηφιακό, καθώς διοικώ μία μεγάλη εταιρία που βρίσκεται διασκορπισμένη σε πολλά σημεία,” εξήγησε ο Καλχούν.

Η διοίκηση της Boeing μεταφέρθηκε στο Σικάγο το 2001, μετά από 85 χρόνια παραμονής στο Σιάτλ, ακολουθώντας τη συγχώνευσή το 1997 με την ανταγωνιστική της McDonnell Douglas που είχε έδρα το Σεντ Λούις.

Η Raytheon ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα μεταφέρει επίσης, τα γραφεία της διοίκησής της στα προάστια της Ουάσινγκτον, ακολουθώντας το παράδειγμα μεγάλων εταιριών στον τομέα της άμυνας.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr