Στην ίδρυση της εταιρείας RETAMA Real Estate με κύριο σκοπό δραστηριότητας την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης, πώλησης και εκμετάλλευσης ακινήτων στην ελληνική αγορά, προχώρησε ο όμιλος UCI, με αποκλειστικούς μετόχους την Banco Santander και την BNP Paribas.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με την συγκεκριμένη κίνηση ο ισπανικός όμιλος στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα επενδυτικής εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και μάλιστα σε μια εποχή υψηλής αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας της COVID19.

Η εταιρεία RETAMA Real Estate, σε συνεργασία με την εταιρεία διαχείρισης δανείων και πιστώσεων UCI GREECE LMS, μέλη και οι δύο του ιδίου ομίλου, προσφέρει ολοκληρωμένες και καινοτόμους λύσεις στην διαχείριση ακίνητης περιουσίας έχοντας δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο εσωτερικών και εξωτερικών συνεργατών όπως εκτιμητές, συμβολαιογράφοι, λογιστές, δικηγόροι, μηχανικοί, εργολάβοι, κτηματομεσίτες, μεσίτες ασφαλειών, αλλά και εταιρείες καθαρισμού, φύλαξης, και διαχείρισης κτηρίων. Μέσα από τη νέα πλατφόρμα προβολής ακινήτων (www.retama.gr), οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να επιλέξουν όποιο από τα διαθέσιμα ακίνητα επιθυμούν, με πληροφόρηση για τα χαρακτηριστικά τους, φωτογραφίες, τεχνικές λεπτομέρειες αλλά και ενημέρωση για δυνατότητες χρηματοδότησης, προκειμένου να καταλήξουν σε προσωποποιημένες λύσεις και ευκαιρίες που ταιριάζουν στις ανάγκες τους. Στην συνέχεια εξειδικευμένος συνεργάτης της εταιρείας αναλαμβάνει το “customer journey” που ολοκληρώνεται με την πώληση του ακινήτου. Το σύνολο των προσφερόμενων υπηρεσιών της RETAMA Real Estate συμπληρώνουν υπηρεσίες στους τομείς νομικής και τεχνικής ωρίμανσης των ακινήτων, facility management και διεκπεραίωσης όλων των απαραίτητων διοικητικών εργασιών μέχρι και την στιγμή της πώλησης.

Σήμερα η πλατφόρμα www.Retama.gr φιλοξένει προς διάθεση ακίνητα που ήδη διαχειρίζεται ο Όμιλος σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία, (οικιστικά, επενδυτικού χαρακτήρα, εμπορικά, χώρους γραφείων και ακίνητα ειδικού ενδιαφέροντος) ενώ θα ανανεώνεται και θα εμπλουτίζεται σε καθημερινή βάση με νέα προς διάθεση ακίνητα.

Με αφορμή την ίδρυση της RETAMA Real Estate, ο διευθύνων σύμβουλος της UCI GREECE LMS και υπεύθυνος για την λειτουργία της Retama, ‘Αρης Αρβανιτάκης σε δήλωση του αναφέρει ότι η απόφαση του Ομίλου UCI να επεκτείνει τις δραστηριότητες του στην Ελλάδα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στις προσδοκίες για την σταθερά αυξητική δυναμική της εγχώριας αγοράς ακινήτων και φυσικά στο ελληνικό μάνατζμεντ. «Στον Όμιλο UCI ασχολούμαστε με το χώρο των δανείων στεγαστικής πίστης και των ακινήτων από το 1989 και στην Ελλάδα έχουμε παρουσία από το 2003. Λόγω της πολυετούς μας εμπειρίας βρισκόμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις ιδιομορφίες της Ελληνικής αγοράς, τις τεχνικές δυσκολίες των ακινήτων, τις διαδικασίες νομιμοποίησης τους, και τα κατάλληλα μέσα προβολής και δίκτυα για τη εμπορική τους διάθεση. Φιλοσοφία μας είναι ο συνδυασμός των νέων τεχνολογιών προβολής και προώθησης των ακινήτων μέσω πλατφόρμας, social media, εξειδικευμένων sites, και εργαλείων digital marketing, σε συνδυασμό με την φυσική παρουσία εξειδικευμένων πωλητών. Πιστεύουμε ότι η επιλογή ενός ακινήτου αποτελεί ίσως την πιο σοβαρή οικονομική απόφαση στην ζωή μιας οικογένειας, ή αντίστοιχα μια πολύ σοβαρή επιχειρηματική επιλογή για ένα οργανισμό και δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς φυσική παρουσία, πολλαπλές επισκέψεις, διαπραγματεύσεις και φυσικά προσφέροντας στους υποψήφιους πελάτες ακίνητα έτοιμα προς αγορά ή εκμετάλλευση χωρίς νομικά ή τεχνικά κωλύματα. Στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η πρόταση μας είναι το “Phygital” που συνδυάζει την χρήση της νέας τεχνολογίας με την ανθρώπινη παρουσία και διάσταση», προσθέτει μεταξύ άλλων ο ‘Αρης Αρβανιτάκης.

Πηγή: sofokleousin.gr