Ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας οι έξι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του θανάτου, του Αμερικανού υπηκόου Μπακάρι Χέντερσον, τον Ιούλιο του 2017, στον Λαγανά της Ζακύνθου.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία τους πέντε κατηγορούμενους ένοχους για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη και τον έκτο κατηγορούμενο ένοχο για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Ως προς τις ποινές, σε έναν κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 χρόνων, σε τέσσερις κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης οκτώ χρόνων στον καθένα και στον έκτο κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας, Χρήστος Κακλαμάνης, «η οικογένεια του Μπακάρι Χέντερσον θα ζητήσει, μόλις αυτό καταστεί εφικτό, να αναιρεθεί η δικαστική απόφαση από τον Άρειο Πάγο».

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Αλέξης Κούγιας, Αγαμέμνων Τάτσης και Αθανάσιος Τάρτης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την δικαστική απόφαση.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, έπειτα από την έφεση που είχε ασκήσει ο τότε αντεισαγγελέας Εφετών, κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών, που είχε εκδοθεί στα τέλη του 2018.

Πηγή: sofokleousin.gr