«Ακόμη και όταν ο επίσημος πληθωρισμός ήταν αρνητικός, το ΜέΡΑ25 σας εξηγούσε ότι ο πληθωρισμός για τους πολλούς ήταν ήδη όχι μόνο θετικός, αλλά και μεγάλος» ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, Φωτεινή Μπακαδήμα μιλώντας στην επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια στην αγορά.

Το ΜέΡΑ25, τόνισε «κάνει στην άκρη όλες τις ανούσιες επικοινωνιακές κοκορομαχίες μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ και προτείνει τις μόνες πραγματικές πολιτικές αντιμετώπισης της ακρίβειας που έχει ανάγκη η χώρα και αυτές είναι προτάσεις πολιτικής και όχι επικοινωνιακής πολιτικής».

Η κυρία Μπακαδήμα, αναφερόμενη στις ανατιμήσεις της ηλεκτρικής ενέργειας, σημείωσε πως η ΔΕΗ θα έπρεπε να λειτουργεί ως εταιρεία κοινής ωφέλειας και όχι της κερδοσκοπίας. Το ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας που ψηφίστηκε το 2018 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε ορόσημο για την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας. Οι ενωσιακές αποφάσεις συνέτειναν στην επιβολή της «απελευθέρωσης» του κλάδου, ενώ η Οδηγία 72 του 2009, που ήταν απολύτως ξεκάθαρη ως προς τους στόχους της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση του επιχειρηματικού ρίσκου των δήθεν επενδυτών οι οποίοι θα μπορούσαν ελεύθερα να τζογάρουν.

Το «ράλι» των τιμών εκτίμησε πως θα το πληρώσουν οι καταναλωτές σε όλα τα επίπεδα.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε στις 4 βασικές προτάσεις που παρουσίασε στην ΔΕΘ ο Γιάνης Βαρουφάκης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, που επιγραμματικά είναι: Ανώτατος συντελεστής ΦΠΑ το 15%. Αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή σε κατώτατο μισθό και επιδόματα, χρησιμοποιώντας όχι τον επίσημο πληθωρισμό, αλλά και τον δείκτη τιμών των μικρομεσαίων νοικοκυριών. Ακύρωση όλων των αυξήσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος με κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, ακύρωση της πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ και σταδιακή επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ. Επιβολή προστίμων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στα σουπερμάρκετ για το διαχρονικό άνοιγμα της ψαλίδας των τιμών.

Πηγή: sofokleousin.gr