Λίγο μετά τις ανησυχίες που εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ για την παγκόσμια οικονομία, επικαλούμενος ένα «σούπερ κακό προαίσθημα», ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν του ευχήθηκε «καλή τύχη στο ταξίδι του στο φεγγάρι».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έχει ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία και θέλει να περικόψει περίπου το 10% των θέσεων εργασίας στην αυτοκινητοβιομηχανία, ανέφερε σε email που έστειλε σε στελέχη την Πέμπτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Μόλις πριν δύο ημέρες, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ζήτησε από τους εργαζόμενους τόσο της Tesla, όσο και σε αυτούς της SpaceX, να επιστρέψουν στον χώρο εργασίας ή να αποχωρήσουν από την εταιρεία.

Ερωτηθείς από το Reuters σχετικά με τα σχόλια του Μασκ, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι ίσως το ζήτημα να ήταν με την Tesla.

«Ενώ ο Έλον Μασκ μιλάει για αυτό, η Ford αυξάνει τις επενδύσεις της συντριπτικά», είπε ο Μπάιντεν. «Η Ford αυξάνει τις επενδύσεις και κατασκευάζει νέα ηλεκτρικά οχήματα. Έξι χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι, συνδικαλιστικοί υπάλληλοι θα μπορούσα να προσθέσω, στα Midwest. Λοιπόν, ξέρετε, καλή τύχη στο ταξίδι του στο φεγγάρι», πρόσθεσε.

Ο Μασκ απάντησε μέσω Twitter σε σχετικό δημοσίευμα του Forbes «ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε!» με έναν σύνδεσμο που αναφέρεται στην ανάθεση της NASA τον Απρίλιο του 2021 για σύμβαση 2,9 δισ. δολαρίων στη SpaceX για την κατασκευή ενός διαστημικού σκάφους που θα φέρει αστροναύτες στη Σελήνη.

Πηγή: sofokleousin.gr