Δυνατότητα Μεταβίβασης Εισιτηρίων Διαρκείας μέσω του Gov.gr Wallet

Δυνατότητα Μεταβίβασης Εισιτηρίων Διαρκείας μέσω του Gov.gr Wallet


Διαθέσιμη μέσω του Gov.gr Wallet είναι η δυνατότητα αλλαγής συνοδείας ανηλίκου για τους αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Οι κηδεμόνες των ανηλίκων μπορούν να πραγματοποιήσουν τη διαδικασία ακολουθώντας τα εξής βήματα:

• Ανοίγουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet
• Επιλέγουν την καρτέλα των εισιτηρίων και το εισιτήριο διαρκείας του ανηλίκου
• Ακολούθως, επάνω δεξιά [⋮] επιλέγουν την «Αλλαγή Συνοδείας»
• Συμπληρώνουν στο εμφανιζόμενο πλαίσιο τον ΑΦΜ του πολίτη που θα συνοδεύσει τον ανήλικο

Με αυτόν τον τρόπο, ο πολίτης του οποίου το ΑΦΜ δηλώθηκε λαμβάνει ειδοποίηση μέσω email, ανοίγει το Gov.gr Wallet και αποδέχεται το αίτημα, με αποτέλεσμα το εισιτήριο του ανηλίκου να προστίθεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του. Μέχρι την ανάκληση της συνοδείας, η οποία πραγματοποιείται με αντίστοιχο τρόπο, ο ανήλικος μπορεί να συνοδεύεται στους αγώνες από το δηλωμένο άτομο.

Επιπλέον, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να μεταβιβάσουν τα εισιτήρια διαρκείας τους για τους αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ μέσω του Gov.gr Wallet. Οι φίλαθλοι, αφού έχουν ταυτοποιήσει ψηφιακά το εισιτήριο τους, μπορούν να προχωρήσουν στην μεταβίβαση ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

• Ανοίγουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet και επιλέγουν το εισιτήριο διαρκείας τους
• Επάνω δεξιά [⋮] επιλέγουν τη «Μεταβίβαση»
• Συμπληρώνουν τον ΑΦΜ του ατόμου στο οποίο επιθυμούν να μεταβιβάσουν το εισιτήριο

Αφότου δηλωθεί ο ΑΦΜ, ο άλλος πολίτης λαμβάνει ειδοποίηση μέσω email για να αποδεχθεί την εισαγωγή του εισιτηρίου στο δικό του ψηφιακό πορτοφόλι. Η διαδικασία της ανάκλησης του εισιτηρίου πραγματοποιείται με όμοιο τρόπο από τον κάτοχο του.

Είναι σημαντικό ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του νόμου για την ταυτοποίηση των εισιτηρίων των φιλάθλων εν μέσω ψηφιακής τεχνολογίας (ΦΕΚ Β’ 1120/15.02.2024) και έχει προκύψει από αιτήματα των Ποδοσφαιρικών και Καλαθοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιριών. Η επιλογή της διαδικασίας μεταβίβασης ανήκει στις ΠΑΕ και ΚΑΕ.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts