Δώρα Πασχαλίδου: Η τυφλή τζουντόκα που ενέπνευσε την Ελλάδα με το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Δώρα Πασχαλίδου: Η τυφλή τζουντόκα που ενέπνευσε την Ελλάδα με το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες


Έκανε όλους τους Έλληνες να γεμίσουν με δάκρυα χαράς και περηφάνιας, καθώς φόρεσε το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού, γράφοντας μια μοναδική ιστορία. Η Δώρα Πασχαλίδου, τυφλή τζουντόκα, μοιράζεται την εμπειρία της και τα συναισθήματά της στην αποκλειστική συνέντευξή της στο Newsbeast.

Το ημερολόγιο έδειχνε 6 Σεπτεμβρίου 2024, όταν η 27χρονη Δώρα κέρδισε τη Τουρούνα Λχαϊτζάβ από τη Μογγολία με Ippon, μόλις 54 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα. Ξέσπασε σε ενορχηστρωμένους πανηγυρισμούς μαζί με τον προπονητή της, που την στήριξε σε κάθε βήμα της.

«Νιώθω τεράστια χαρά και ανακούφιση», δηλώνει η Δώρα Πασχαλίδου αναφερόμενη στις προπονήσεις και τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει, οι οποίες την έχουν κάνει πιο δυνατή. Απευθύνει μήνυμα στα νέα παιδιά, ενθαρρύνοντάς τα να κυνηγούν τα όνειρά τους, παρά τις δυσκολίες.

Η Δώρα, που παρέλαβε το χάλκινο μετάλλιο στην Σαμπ ντε Μαρς Αρένα, αναγνωρίζει την υποστήριξη που είχε στην πορεία της. Ευχαριστεί τον προπονητή της, Παπαχρήστο Θεόκλητο, καθώς και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για την πίστη και τη στήριξή τους. Αναφέρει επίσης την καθοριστική συμβολή της ομάδας φυσικοθεραπείας της και άλλων αθλητικών συλλόγων που την βοήθησαν.

Στην τελετή έναρξης, η Δώρα είχε την τιμή να είναι σημαιοφόρος, κρατώντας την ελληνική σημαία. Τα συναισθήματά της ήταν έντονα και ανατρεπτικά, καθώς συναισθανόταν την ευθύνη να εκπροσωπήσει τη χώρα της. Έκανε τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για να επιτύχει στην διοργάνωση αυτή, οραματιζόμενη να γράψει ιστορία.

Η εμπειρία της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού υπήρξε μοναδική, με την Γαλλία να προσφέρει έναν τέλειο συνδυασμό διοργάνωσης και φιλοξενίας. Η υποστήριξη από τους θεατές, καθώς και η παρουσία 45.000 εθελοντών, αποδείχθηκαν καθοριστικά για την εμπειρία της.

Σχολιάζει τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αθλητές, ιδιαίτερα αυτοί με αναπηρίες, και επισημαίνει την ανάγκη για περισσότερη στήριξη και ανάπτυξη υποδομών στην Ελλάδα.

Μιλώντας για το μέλλον, η Δώρα αναφέρει τους στόχους της για τους Παραολυμπιακούς του 2028 στο Λος Άντζελες, επισημαίνοντας ότι είναι ήδη σε προετοιμασία για τους επόμενους αγώνες.

«Η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες, αλλά αυτές μας ενδυναμώνουν και μας προετοιμάζουν για τις προκλήσεις. Στους νέους λέω να μην τα παρατούν και να επιδιώκουν πάντα τα όνειρά τους», καταλήγει.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts