Και να θέλουν τα Εξάρχεια να… αγιάσουν, δεν τα αφήνει η αστυνομία: μια ήσυχη εκδήλωση στην Πλατεία Εξαρχείων με μουσικές μπάντες και μερικές εκατοντάδες νεαρούς ακροατές, διαλύθηκε βιαίως τα μεσάνυχτα με παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων.

Επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο, οι αστυνομικοί όχι μόνον απομάκρυναν τους νεαρούς από την πλατεία, αλλά τους κυνήγησαν με γκλομπς στους γύρω δρόμους, αν και μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε γίνει κανένα επεισόδιο, ούτε υπήρξαν επιθέσεις κατά αστυνομικών, ούτε ο συνήθης σ’αυτές τις περιπτώσεις πετροπόλεμος.

Το κυνηγητό συνεχίσθηκε προς τον πεζόδρομο της οδού Κωλέτη, που ήταν γεμάτος τραπεζοκαθίσματα με εκατοντάδες θαμώνες.
Δεκάδες αστυνομικοί όρμησαν με μηχανές μεγάλου κυβισμού ανάμεσα σε τραπεζοκαθίσματα, ποδοπάτησαν κόσμο, μοίρασαν χτυπήματα με γκλομπς και… διασάλευσαν την τάξη. Στις διαμαρτυρίες των παρισταμένων απάντησαν με συστηματική χρήση των γκλομπς και με επιδρομή πεζοπόρων ενισχύσεων, που κατέφθασαν με κράνη, ασπίδες και πολεμική εξάρτυση.

Ξυλοκοπήθηκαν άγρια λίγα άτομα που διαμαρτυρήθηκαν εντονότερα και προσπάθησαν να φωτογραφίσουν αστυνομικούς επί το έργον, την ώρα που προέβαιναν σε βιαιότητες.
Την ώρα που αποχωρούσαν, οι αστυνομικοί πέταξαν ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσμτα δακρυγόνα και κάψουλες αερίων, για να είναι σίγουροι ότι ο πεζόδρομος θα αδειάσει από κόσμο

Πηγή: sofokleousin.gr