Σε 35.000 ευρώ ανέρχεται η λεία χακερς που τηλεφώνησαν από κινητά με αριθμούς καταχωρισμένους στο Ηνωμένο Βασίλειο σε κατοίκους του Βόλου, τους μίλησαν αγγλικά και συστήθηκαν ως τεχνικοί της… Microsoft που τάχα είχαν εντοπίσει κακόβουλο λογισμικό στους υπολογιστές τους!

Με τον πειστικό τρόπο που μιλούσαν, οι απατεώνες κατάφεραν να πείσουν πέντε άτομα, τρεις γυναίκες ηλικίας 46, 77 και 72 και δύο άνδρες 38 και 76 χρόνων να τους παραχωρήσουν πρόσβαση στους υπολογιστές τους, με το πρόσχημα ότι θα αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο από τους… χάκερ!

Έτσι, όμως, κατάφεραν να υφαρπάξουν τους προσωπικούς τους κωδικούς e-banking και να μεταφέρουν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων σε άλλους άγνωστους, συνολικά 35.000 ευρώ και συγκεκριμένα 13.000, 9.000, 6.000, 5.000 και 2.000 ευρώ κατά περίπτωση! Για τις πέντε υποθέσεις διενεργεί έρευνα η Ασφάλεια Βόλου, με λιγοστές ελπίδες να βρεθεί πού κατέληξαν τα χρήματα, καθώς οι χάκερ χρησιμοποιούν δαιδαλώδεις ηλεκτρονικές διαδρομές.

έκλεψαν κάρτα και άδειασαν λογαριασμό

Τραβούσε τα μαλλιά της μια γυναίκα που είχε πέσει θύμα κλοπής μέσα στο σπίτι της στον Βόλο, από τρεις επιτήδειους που την απασχόλησαν και άρπαξαν όσα χρήματα είχε, αλλά και την τραπεζική της κάρτα με την οποία άδειασαν τον λογαριασμό της.

Οι δράστες είχαν χτυπήσει την πόρτα της ανυποψίαστης γυναίκας στις 10 Απριλίου το μεσημέρι και, ενώ οι δυο την κρατούσαν απασχολημένη, ο τρίτος κατάφερε να βρει πού έκρυβε τις οικονομίες της ύψους 1.050 ευρώ και μία τραπεζική κάρτα. Αφού έφυγαν, έτρεξαν στο πιο κοντινό ΑΤΜ και έκαναν δύο αναλήψεις συνολικού ύψους 520 ευρώ.

Η γυναίκα, που δεν είχε προλάβει να απενεργοποιήσει την κάρτα, υπέβαλε μήνυση σε βάρος αγνώστων στην Ασφάλεια. Δυο εβδομάδες μετά, η κλοπή εξιχνιάστηκε, οι τρεις Έλληνες που την διέπραξαν ταυτοποιήθηκαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.

Πηγή: sofokleousin.gr