Αρνητικά βγήκαν τα δεύτερα τεστ για κορονοϊό που διενεργήθηκαν στον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ και την πολιτική του ομάδα που είχαν παρευρεθεί στη σύνοδο της ΕΕ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα –μέλος της οποίας βρέθηκε αρχικά θετική στον ιό– όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.

Ο 61χρονος Μπορίσοφ τέθηκε σε καραντίνα αφού η επικεφαλής του πολιτικού του γραφείου Ντενίτσα Ζελέβα βρέθηκε αρχικά θετική στον κορονοϊό αργά χθες, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης. Το πρώτο τεστ που διενεργήθηκε στον πρωθυπουργό βγήκε αρνητικό και ο ίδιος σχεδίαζε να παραμείνει σε απομόνωση έως ότου γίνονταν γνωστά τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ, σύμφωνα με κυβερνητική εκπρόσωπο.

Λίγο αργότερα, το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι τα δεύτερα τεστ για τον Μπορίσοφ και τη Ζελέβα ήταν αρνητικά, όπως και τα δεύτερα τεστ για τα υπόλοιπα μέλη της βουλγαρικής αποστολής στη σύνοδο των Βρυξελλών.

Η Βουλγαρία έχει καταγράψει αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων τον περασμένο μήνα. Σήμερα, η βαλκανική χώρα ανακοίνωσε 268 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 9.853 συμπεριλαμβανομένων 329 θανάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr