Μεγάλη άνοδο σημειώνει η μετοχή της κινέζικής εταιρείας ακινήτων Evergrande, μετά την επανέναρξη των κατασκευαστικών εργασιών μίας σειράς από project, οι οποίες είχαν μείνει στάσιμες λόγω της οικονομικής κατάστασης που βρέθηκε ο όμιλος.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της China Evergrande στο Χονγκ Κονγκ κατέγραφε κέρδη πάνω από 8%, ενώ νωρίτερα ο πρόεδρος της εταιρείας Hui Ka Yan δεσμεύθηκε πως η Evergrande θα παραδώσει 39.000 ακίνητα εντός του Δεκεμβρίου, αριθμός υπερτριπλάσιος από τις αντίστοιχες παραδόσεις κατοικιών που πραγματοποίησε κατά το προηγούμενο τρίμηνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κινεζική εταιρεία έχει υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια, με τη στάση πληρωμών να βρίσκεται “προ των πυλών”, το οποίο θα έφερνε και τη μεγαλύτερη χρεοκοπία στην ιστορία της κινεζικής οικονομίας. Τους τελευταίους μήνες ο κινέζικος όμιλος προχωρά σε εκποίηση περιουσιακών στοιχείων για να αποφύγει την στάση πληρωμών.

Οι οίκοι  Fitch και S&P προέβησαν στην υποβάθμιση του αξιόχρεου της Evergrande σε «επιλεκτική αθέτηση πληρωμών» εξαιτίας της αθέτησης πληρωμής ομολογιούχων ύψους 82,5 εκατ. δολαρίων.

Η Evergrande, σύμφωνα με το Reuters, θα κληθεί αυτήν την εβδομάδα να αποπληρώσει 255 εκατ. δολαρίων για τόκους ομολόγων που λήγουν το 2023 και το 2025.

Πηγή: sofokleousin.gr