Τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να προασπιστεί τα ελληνικά προϊόντα και να πατάξει τα φαινόμενα των ελληνοποιήσεων υπογράμμισε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, από τα Ιωάννινα, όπου πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία.

«Ψηφίσαμε και ενεργοποιήσαμε το -κατά κοινή παραδοχή- αυστηρότερο πλαίσιο κυρώσεων, εντατικοποιήσαμε τους ελέγχους, ενώ πρόσφατα επιβλήθηκε μετά από χρόνια το μεγαλύτερο πρόστιμο σε εταιρεία για τη χρήση αγελαδινού γάλακτος στην παραγωγή φέτας», ανέφερε η κ. Αραμπατζή και συμπλήρωσε: «Η μεγάλη ζήτηση για τα ελληνικά προϊόντα στις αγορές του εξωτερικού δημιουργεί μία ιστορική ευκαιρία, την οποία δεν πρόκειται να αφήσουμε αναξιοποίητη».

Στη συνέχεια, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρέθηκε σε μία καθετοποιημένη μεταποιητική μονάδα παραγωγής μελιού, όπου ξεναγήθηκε στο σύγχρονο εργαστήριό της.

«Ο συνδυασμός της παραδοσιακής νομαδικής μελισσοκομίας με την καινοτομία και η επένδυση στη γνώση και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, που παράγετε, είναι ένα στοίχημα των προϊόντων της φημισμένης ελληνικής διατροφής», τόνισε η κ. Αραμπατζή στη συνάντηση που είχε με τους παραγωγούς της επιχείρησης.

Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η αρμόδια υφυπουργός επισκέφθηκε μία παραδοσιακή μονάδα αιγοπροβατοτροφίας στην Καστρίτσα και συνομίλησε με γυναίκες κτηνοτρόφους. Ακολούθησε επίσκεψη στον δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωϋσή Ελισάφ, ενώ η πρώτη ημέρα της επίσκεψης έκλεισε με τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη. Την ατζέντα απασχόλησαν το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις σταβλικές εγκαταστάσεις, οι έλεγχοι στο γάλα και η θωράκιση του ελληνικού σήματος.

Πηγή: sofokleousin.gr