Ανοιχτή επιστολή προς την ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, απέστειλε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), με αφορμή τα έργα προσβασιμότητας στην Ακρόπολη.

«Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, από πολύ νωρίς, προκειμένου να διαμορφώσει άποψη τόσο για τις ίδιες τις εργασίες, όσο και για όσα επικριτικά λέγονται για αυτές στο δημόσιο διάλογο, ζήτησε να πραγματοποιήσει αυτοψία στην Ακρόπολη. Η αυτοψία, αν και είχε προγραμματιστεί για τις 13/12/2020, κατόπιν άδειας της Εφορείας Πόλης Αθηνών, ουδέποτε πραγματοποιήθηκε με παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού», σημειώνει ο ΣΕΑ στην επιστολή του.

«Έκτοτε», τονίζει, «παρά τα συνεχή, προφορικά και γραπτά, αιτήματα, δεν έχει επιτραπεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑ να επισκεφθεί την Ακρόπολη. Πρόκειται για ευθύ αποκλεισμό του ΣΕΑ από το μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με υψηλό συμβολισμό για τη Δημοκρατία, αποκλεισμός, ο οποίος απευθύνεται στο σύνολο του κλάδου των υπηρετούντων αρχαιολόγων στην Αρχαιολογική Υπηρεσία», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Πηγή: sofokleousin.gr