Την αποχώρηση του ΜέΡΑ25 από τη συζήτηση και τη μυστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κλέων Γρηγοριάδης, δηλώνοντας πως το κόμμα του αρνείται να συμπράξει σε διαδικασίες που ευτελίζουν την πολιτική και το κοινοβούλιο.

Ο κ. Γρηγοριάδης ανέφερε πως «δεν υπάρχει κανείς μέσα σε αυτή την αίθουσα που να μπορεί να υποστηρίξει σοβαρά ότι, ενώ οι Τούρκοι έχουν βγάλει το μισό τους στόλο στο νότιο Αιγαίο, ενώ ο πρωθυπουργός θριαμβολογεί εδώ και 48 ώρες επειδή κατάφερε να πάρει δεκαεπτά δισεκατομμύρια, τα οποία ονομάζει με κάποιο μεταφυσικό τρόπο εβδομήντα ή εβδομήντα δύο, ενώ έχει επανακάμψει ο COVID-19 και μετράμε τετραπλάσια καθημερινά κρούσματα και ταυτοχρόνως η τουριστική σεζόν δεν λέει να ανοίξει […] Πώς ο ελληνικός λαός που μας βλέπει από την τηλεόραση αυτήν τη στιγμή παίρνει κανέναν από εμάς στα σοβαρά όταν εξακολουθούμε αυτό το ασύλληπτο κυνήγι μαγισσών, το οποίο δεν έχει κανένα νόημα για κανέναν».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 υποστήριξε πως «εμείς από την προαναγγελία ακόμα της Εξεταστικής Επιτροπής μιλούσαμε για ευτελισμό του Κοινοβουλίου και μετατροπή των Βουλευτών, δηλαδή ημών, σε εισαγγελείς και μάλιστα μεροληπτικούς εισαγγελείς καθώς ο πρακτικός στόχος των συμμετεχόντων δεν είναι βεβαίως η ανάδειξη οποιασδήποτε αλήθειας, αλλά η κομματική και μόνο προβολή σε βάρος των υπόλοιπων κομμάτων και όλα αυτά μέσα σε ένα μικροπολιτικό πλαίσιο που υποβαθμίζει την πολιτική από παραγωγή προτάσεων επίλυσης των προβλημάτων της κοινωνίας μας σε ένα πεδίο διαγκωνισμού πάνω στη δήθεν ηθική μας καθαρότητα. Η στάση μας, λοιπόν, ήταν ξεκάθαρη από την αρχή. Δεν συμμετέχουμε σε αυτή τη φαρσοκωμωδία. Δεν δεχόμαστε να πολιτευόμαστε με όρους μικροκομματικής κόντρας για το ποιος από εμάς δήθεν είναι ο πιο καθαρός. Εμείς επιλέγουμε το δύσκολο δρόμο της παραγωγής πολιτικής».

Ο κ. Γρηγοριάδης κατηγόρησε «τα κόμματα του μνημονιακού τόξου πως από τη στιγμή που καθίστανται απλοί εφαρμοστές των ίδιων εισαγόμενων πολιτικών που παράγονται στις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη, δεν έχουν φυσικά καμία άλλη επιλογή από το να εκπίπτουν κάθε φορά στην πολιτική της δήθεν ηθικής ανωτερότητας έναντι των αντιπάλων».

Ο Κλέων Γρηγοριάδης αναγνώρισε πως το θέμα «της καθαρότητας, το ακέραιο του χαρακτήρα των μελών του πολιτικού μας προσωπικού, βεβαίως και σαφώς και είναι σοβαρότατο θέμα, αλλά δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση δουλειά των βουλευτών να το διερευνήσουν και να εκδώσουν πορίσματα επ’ αυτού, είναι δουλειά της δικαιοσύνης». Υπενθύμισε την πρόταση που έχει καταθέσει το ΜέΡΑ25 για την ίδρυσης Σώματος Δίωξης Πολιτικού και Μεγαλοεπιχειρηματικού Εγκλήματος» σημειώνοντας πως «το πολιτικό έγκλημα, όπως όλοι ξέρουμε σε αυτήν την αίθουσα, πάει χέρι-χέρι με το μεγαλοεπιχειρηματικό έγκλημα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 κατέληξε λέγοντας πως «η δημοκρατία μας νοσεί βαθύτατα στα χρόνια των αέναων μνημονίων. Τα κόμματα που υπηρετούν τους δανειστές, αλλά και την ντόπια ολιγαρχία, κόμματα που ουσιαστικά λειτουργούν ως πολιτικοί εντολοδόχοι αλλότριων του λαού μας συμφερόντων, μετατρέπουν συστηματικά το κοινοβούλιο καθημερινά σε ιλαροτραγωδία που δεν παράγει καμία πολιτική, αλλά απλώς επικυρώνει εισαγόμενες νόρμες με όλο το παιχνίδι της πολιτικής αντιπαράθεσης να αναλώνεται στο εάν εφαρμόστηκαν καλά -καλά για ποιους άραγε;- αυτές οι εισαγόμενες ντιρεκτίβες. Εμείς, ως ΜέΡΑ25, επιλέγουμε να μιλάμε, να πράττουμε και να λειτουργούμε συστηματικά πολιτικά. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και με όλο το σεβασμό απέναντι σε όλους σας, αποχωρούμε από αυτή τη συνεδρίαση».

Πηγή: sofokleousin.gr