Εκδήλωση με θέμα την συνεταιριστική κατοικία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 03/03 στη Θεσσαλονίκη. Προσκεκλημένος θα είναι ο Peter Kämmerling, μέλος των οργανισμών Miethäuser Syndikat και Commoning Space Network, για να παρουσιάσει την ευρωπαϊκή εμπειρία όσον αφορά τα εγχειρήματα συνεταιριστικής κατοικίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.45π.μ. στον Πολυχώρο «Ένεκεν», Προξένου Κορομηλά 37, 1ος όροφος. Ταυτόχρονα θα γίνει αναμετάδοση μέσω zoom (link παρακάτω).

Η ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει:

«Η Πρωτοβουλία Αλληλέγγυας Συγκατοίκησης Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» επιχειρούμε να ανοίξουμε τη συζήτηση πάνω στη συνεταιριστική κατοικία και να φέρουμε την ευρωπαϊκή εμπειρία πιο κοντά μας. Για αυτό τον λόγο διοργανώνουμε εκδήλωση γνωριμίας με τους οργανισμούς Miethäuser Syndikat και Commoning Space Network την Κυριακή 03/03 στις 10:45 στον Πολυχώρο Ένεκεν (Προξένου Κορομηλά 37, 1ος όροφος).
Μαζί μας ο Peter Kämmerling, μέλος των παραπάνω οργανισμών. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα υπάρξει διερμηνεία από τα αγγλικά στα ελληνικά.
Επίσης για όσους και όσες δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν δια ζώσης, θα υπάρξει η δυνατότητα διαδικτυακής σύνδεσης μέσω του συνδέσμου:
https://us06web.zoom.us/j/84732942964
Meeting ID: 847 3294 2964

Οι πρωτοβουλίες για δημιουργία κοινοτήτων συστέγασης είναι μία πραγματικότητα εδώ και δεκαετίες σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Στην Ελλάδα η συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα έχει ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια, χωρίς να υπάρχουν προς το παρόν απτά αποτελέσματα. Η παρούσα εκδήλωση στοχεύει στη γνωριμία με την έννοια της συνεταιριστικής κατοικίας όπως αυτή προκύπτει από δύο οργανισμούς που επιχειρούν να αναδείξουν τα ζητήματα της συνεταιριστικής κατοικίας, αλλά και να βοηθήσουν άλλες ομάδες να δημιουργήσουν τα δικά τους εγχειρήματα.
Η συζήτηση αφορά αυτά τα ζητήματα.

Σας περιμένουμε!»

Πηγή: sofokleousin.gr