Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης απηλλάγησαν, λόγω συμπλήρωσης του χρόνου παραγραφής, αιρετοί του πρώην Καποδιστριακού δήμου Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής που κατηγορούνταν για κακουργηματική απιστία σε βάρος ΟΤΑ.

Η υπόθεση αφορούσε αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την περίοδο 2003-06, με τις οποίες διαγράφηκαν βεβαιωμένες οφειλές δημοτών από τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης. Η ζημιά που σύμφωνα με το κατηγορητήριο προκλήθηκε στα δημοτικά ταμεία προσδιορίστηκε σε άνω των 400.000 ευρώ.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους ήταν ο πρώην δήμαρχος της περιοχής, αλλά και ο σημερινός δήμαρχος Νέας Προποντίδας (τότε ως δημοτικός σύμβουλος). Άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση έχουν στο μεταξύ αποβιώσει.

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι η πράξη της απιστίας για το διάστημα 2003 έως 2005 παραγράφηκε επειδή παρήλθε η 15ετία, οπότε εξαλείφθηκε το αξιόποινό της. Όσον αφορά την προκληθείσα ζημιά για το έτος 2006 το δικαστήριο την προσδιόρισε σε μικρότερη των 120.000 ευρώ, κι επομένως η (μερικότερη) πράξη της απιστίας αντιμετωπίστηκε στον πλημμεληματικό της βαθμό και γι’ αυτό παραγράφηκε λόγω παρέλευσης της 5ετίας.

Πηγή: sofokleousin.gr