Τη σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΝΕ προκάλεσαν οι πρωτοφανείς περιοριστικοί όροι για τους συλληφθέντες έξω από την ΑΣΟΕΕ κατά τα επεισόδια στην αντιρατσιστική πορεία.

Χθες ο εισαγγελέας  αποφάσισε να επιβάλει στους τρεις συλληφθέντες τους περιοριστικούς όρους, της απαγόρευσης συμμετοχής σε διαδηλώσεις, αλλά και της απαγόρευσης εισόδου στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Σχολιάζοντας την απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ τη χαρακτηρίζει αδιανόητη για κοινοβουλευτική δημοκρατία και κατηγορεί προσωπικά τον πρωθυπουργό για «νεκρανάσταση ό,τι πιο οπισθοδρομικού, μετεμφυλιακού και συντηρητικού στοιχείου στη χώρα μας».

«Θα πάρει τις απαντήσεις του με ένα ευρύ δημοκρατικό μέτωπο υπεράσπισης δικαιωμάτων και ελευθεριών, τόσο από τη νεολαία που έχει στοχοποιήσει όσο και από την κοινωνία την οποία τρέμει» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε και η νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος, κάνοντας λόγο για επικίνδυνη και απαράδεκτη μεθόδευση.

«Οι περιοριστικοί όροι, με τους οποίους αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες της αντιρατσιστικής συγκέντρωσης στη Βικτώρια, συνιστούν μια επικίνδυνη και απαράδεκτη μεθόδευση. Επί της ουσίας γίνεται προσπάθεια να παγιωθούν νέου τύπου περιοριστικοί όροι, όπως η μη συμμετοχή σε διαδηλώσεις και δημόσιες συγκεντρώσεις, αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιοχές» αναφέρει η ΚΝΕ σε σχόλιό της.

«Εκτός από την αβασιμότητα των κατηγοριών για τους συγκεκριμένους συλληφθέντες, με την παραπάνω απόφαση, όπως και με άλλες παρόμοιες στο παρελθόν, δημιουργείται προηγούμενο για ακόμα μεγαλύτερη ένταση της καταστολής, ειδικά μετά και την ψήφιση του νέου νόμου για τις διαδηλώσεις. Ο λαός και η νεολαία θα σταθούν εμπόδιο και θα ακυρώσουν αυτούς τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης στην πράξη, όπως και κάθε προσπάθεια περιορισμού των λαϊκών ελευθεριών».

Πηγή: sofokleousin.gr