Μετά το φιάσκο του λιανεμπορίου με το αιφνιδιαστικό μπλόκο στο άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα, το νέο πεδίο που φαίνεται να υπάρχει αντιπαράθεση των ειδικών με την κυβέρνηση είναι τα σχολεία.

Το πρωί ο καθηγητής Βατόπουλος ξεκαθάρισε ότι το άνοιγμα θα κριθεί τις επόμενες μέρες από τα επιδημιολογικά στοιχεία για να διαψευστεί από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που παρουσίασαν την απόφαση των επιστημόνων μάλλον ως δεδομένη, μάλιστα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος μίλησε για κατ΄άρχήν συμφωνία με τους ειδικούς ενώ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι τη Δευτέρα 12 Απριλίου θα ανοίξουν.

Οι λοιμωξιωλόγοι συνεδριάζουν εκτάκτως απόψε για αυτό ακριβώς το ζήτημα ενώ αύριο, αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως η ολομέλεια της Επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέλθουν στα σχολεία αφού πρώτα κάνουν το δωρεάν self test, το οποίο αναμένεται να φτάσει στα φαρμακεία όλης της χώρας μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με το MEGA, η αίσθηση από τη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας είναι ότι οι ειδικοί θα δώσουν το πράσινο φως για την επιστροφή των μαθητών των Λυκείων στα θρανία από τη Δευτέρα.

Πάντως, υπάρχει περίπτωση τα σχολεία να μην ανοίξουν στις περιοχές στις περιοχές που δεν λειτούργησαν και τα καταστήματα, δηλαδή στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη.

Πηγή: sofokleousin.gr