Παρά την έξαρση του τρίτου κύματος κορονοϊού και την ασφυκτική πίεση στο σύστημα υγείας, η κυβέρνηση αποφάσισε, με βάση την εισήγηση της επιτροπής ειδικών, η οποία είχε σήμερα πολύωρη συνεδρίαση με αρκετές διαφωνίες, το μερικό άνοιγμα του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου. 

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πριν από λίγο πως από τη Δευτέρα 5 Απριλίου θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου πλην καταστημάτων και εμπορικών κέντρων, με τη χρήση ειδικού κωδικού και ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Θα επιτρέπεται η πώλησης εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση», ανέφερε.

Ανακοίνωσε επίσης πως από το Σάββατο 4 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακου να επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια.

Πηγή: sofokleousin.gr