Την ανησυχία των ειδικών έχουν προκαλέσει οι τοξικοί καπνοί που κάλυψαν το Λεκανοπέδιο από την μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση.

Η φωτιά σήμερα Κυριακή εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο θεωρείται οριοθετημένη.

Ο όγκος του καπνού έχει πλέον περιοριστεί, ωστόσο οι πυκνοί καπνοί από την φωτιά προκαλούν ανησυχία, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ατμοσφαιρική ρύπανση και τις συνέπειες στην υγεία.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες εστάλη μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με το 112, με οδηγίες προστασίας από τους καπνούς.  «Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες. Αποφύγετε τις μετακινήσεις. Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στην περιοχή σας, επικίνδυνοι καπνοί. Η εισπνοή καπνού μπορεί να είναι επικίνδυνη», ανέφερε το μήνυμα, μεταξύ άλλων. 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA χθες βράδυ (15/8)  ο Χρήστος Ζερεφός, ακαδημαϊκός φυσικής της ατμόσφαιρας, ανέφερε ότι οι ουσίες που εκλύονται από την καύση πλαστικών είναι ιδιαίτερα τοξικές. «Όταν καίγονται σε υψηλή θερμοκρασία πλαστικά, τότε εκλύονται πολύ τοξικές ουσίες».

Πηγή: sofokleousin.gr