Στα 2.448 ανέρχονται σήμερα, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως τα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιτήρησης Covid-19, το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί και 14 νέοι θάνατοι.

Από τα νέα κρούσματα τα 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 52.254.

Επίσης, 196 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 315 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, οι θάνατοι συνολικά στη χώρα ανέρχονται σε 715.

Όσον αφορά συγκεκριμένα τον Βόλο, ιδιαίτερα ανησυχητικά, που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού, είναι τα αποτελέσματα της διήμερης διενέργειας rapid tests στην πόλη, αφού οι θετικοί στην Covid-19 πολίτες έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία των tests που έκανε ο δήμος Βόλου σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε εκατοντάδες πολίτες που προσήλθαν οικειοθελώς να κάνουν τεστ. To πρώτο συνεργείο, που είχε εγκατασταθεί πίσω από το δημαρχείο, πραγματοποίησε από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα 350 rapid tests και τα αποτελέσματα κατέδειξαν 34 θετικά στο κορονοιό άτομα, δηλαδή ποσοστό 9,2% στο σύνολο των εξετασθέντων. Αυτό σημαίνει μεγάλη διασπορά μεταξύ των κατοίκων του Βόλου.

Το δεύτερο συνεργείο, που είχε εγκατασταθεί στην Νέα Ιωνία, εξέτασε 200 πολίτες και η Covid-19 ανιχνεύθηκε σε 11 άτομα, που σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι φοιτητές και νεαρά άτομα που εργάζονταν σε καφέ του Βόλου. Όσοι έχουν μολυνθεί με τον κορονοιό ήταν ασυμπτωματικά άτομα. Το ποσοστό κρουσμάτων στη Νέα Ιωνία ήταν σήμερα 6,2%.

Συνολικά στο διήμερο, χθες και σήμερα, εξετάσθηκαν στον Βόλο 1.086 πολίτες και βρέθηκαν 88 θετικοί, δηλαδή ποσοστό 8,1%.

Σημειώνεται ότι, ήδη στο «Αχιλλοπούλειο» νοσηλεύονται 25 άτομα που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, καθώς επίσης είναι πλήρεις και οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης με ασθενείς. Επιπλέον, διασωληνωμένοι είναι δύο ακόμη ασθενείς στην ειδική ΜΕΘ/covid-19 του νοσοκομείου, το οποίο βρίσκεται πλέον στα όριά του, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι, όσον αφορά την κατανομή των κρουσμάτων σήμερα στην Ελλάδα, 41 κρούσματα καταγράφηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Πηγή: sofokleousin.gr