Ενισχύθηκε  τον Φεβρουάριο ο σύνθετος δείκτης PMI στις ΗΠΑ, που καλύπτει την επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών και της μεταποίησης, όπως αναφέρει η προκαταρκτική μέτρηση της IHS Markit.

Συγκεκριμένα,ο σύνθετος δείκτης ανέβηκε  στις 58,8 μονάδες από τις 58,7 μονάδες που ήταν τον προηγούμενο μήνα, που είναι η ισχυρότερη μέτρηση των τελευταίων ετών.

Ο επιμέρους δείκτης για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις υπηρεσίας αυξήθηκε στις 58,9 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 58,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές περίμεναν  να φτάσει στις 58 μονάδες.

Ο δείκτης για τον αμερικανικό μεταποιητικό τομέα διαμορφώθηκε στις 58,5 μονάδες από τις 59,2 μονάδες τον Ιανουάριο, με τις εκτιμήσεις να περιμένουν υποχώρηση στις 59 μονάδες.

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών

Άνοδο 0,6% σημείωσαν τον Ιανουάριο οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 αυξήθηκαν κατά 23,7% και έφτασαν τα 6,69 εκατομμύρια κατοικίες, όπως αναφέρει η National Association of Realtors.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι πωλήσεις των υφιστάμενων κατοικιών θα πέσουν κατά μέσο όρο στα 6,66 εκατομμύρια. H μέση τιμή πώλησης αυξήθηκε στα 303,900 δολάρια τον Ιανουάριο, ανεβασμένη κατά 14,1% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν.

Το απόθεμα των κατοικιών προς πώληση υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο, στα 1,04 εκατομμύρια κατοικίες στα τέλη Ιανουαρίου, σημειώνοντας μείωση 25,7% σε ετήσια βάση.

Πηγή: sofokleousin.gr