Την ανάγκη λήψης μέτρων ανακούφισης των νοικοκυριών από το κύμα ακρίβειας επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στη διάρκεια συνάντησής του με τον Σύλλογο Τριτέκνων στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Όπως σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης «τα παραπάνω έσοδα από τα προϋπολογιζόμενα από τον ΦΠΑ λόγω των ανατιμήσεων είναι πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ, άρα υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος και ο ΦΠΑ να μειωθεί στα βασικά αγαθά που αφορά κυρίως τους φτωχότερους Έλληνες και να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης».

«Δεν μπορεί να καλπάζουν οι τιμές καυσίμων προς τα 3 ευρώ και η κυβέρνηση να κάνει τον τροχονόμο. Είναι απαράδεκτο και δείχνει ότι δεν έχουν την αίσθηση των πραγματικών προβλημάτων του ελληνικού λαού. Και επίσης πάρα πολύ κρίσιμο είναι το πλαφόν στη λιανική της ενέργειας ώστε να δει την επόμενη μέρα ο πολίτης μία πραγματική μείωση στο κόστος διαβίωσης» παρατήρησε.

Αναφερθείς στο δημογραφικό είπε πως «είναι το μεγαλύτερο εθνικό ζήτημα της εποχής μας» καθώς «το κόστος ζωής είναι πολύ μεγάλο εμπόδιο».

«Χθες τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι ο Έλληνας πολίτης πληρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό του διαθέσιμου εισοδήματος του για στέγαση σε όλη την Ευρώπη. Άρα το ζήτημα της κοινωνικής κατοικίας που θέτουμε είναι προτεραιότητα. Χρειάζεται μία δεξαμενή κατοικιών ώστε τα ελληνόπουλα, τα νέα ζευγάρια, να μπορούν με χαμηλό κόστος να νοικιάσουν σπίτια» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης συμπληρώνοντας ότι είναι μείζονος σημασία και η λειτουργία των ολοήμερων σχολείων με σύγχρονα προγράμματα ώστε να αποκλιμακώνεται το κόστος των ιδιωτικών δαπανών εκπαίδευσης για κάθε οικογένεια.

«Είναι πολύ κρίσιμο κάθε Ελληνίδα μάνα να γνωρίζει ότι το παιδί της μόλις γεννιέται θα έχει πρόσβαση σε δημόσιες υποδομές ώστε κανένα παιδί να μην μένει έξω από την προσχολική εκπαίδευση, τους βρεφονηπιακούς και τους παιδικούς σταθμούς» πρόσθεσε.

Πηγή: sofokleousin.gr