«Δεν κοιτάζω ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε προς τη Νέα Δημοκρατία. Στόχος μου είναι να πάρουμε ένα μεγάλο, διψήφιο ποσοστό στις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας αργά χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ. Πρόσθεσε ότι απευθύνεται στους προοδευτικούς ανθρώπους της Αριστεράς, και όχι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους τους απογοήτευσε. Ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα», είπε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Δήλωσε υπερήφανος σοσιαλδημοκράτης και όπως τόνισε, «αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι κεντρώος, σημαίνει ότι είμαι κεντροαριστερός. Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία αγκαλιάζει το προοδευτικό κέντρο και την προοδευτική αριστερά. Όταν ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Παπανδρέου, αγκάλιασε την ιστορία του κεντρώου βενιζελισμού και την ιστορία της προοδευτικής ΕΑΜικής αριστεράς κι έτσι κάναμε μεγάλη παράταξη, το ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τα σενάρια για τις συνεργασίες του κόμματος, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «το να πάρει σήμερα κανείς αποφάσεις βάσει δημοσκοπήσεων, είναι σαν να περιφρονεί τον ελληνικό λαό. Να ψηφίσει ο λαός, να μας δώσει μια ισχυρή λαϊκή εντολή και τότε να δούμε όλα τα σενάρια και πάντα αξιακά και όχι με μια λογική “να μοιράσουμε καρέκλες και με όποιον να είναι”, σε καμία των περιπτώσεων».

Ακόμη, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι ήταν πάντα παρών στη παράταξη και δεν έφυγε ποτέ, «αλλά στο περιθώριο της εξουσίας. Αυτό αφορά τη γενιά μου συνολικά, αυτό που λέω ανανέωση δεν είναι να έρθουν μόνο νέοι, είναι να αλλάξουμε γενιά, να κοιτάξουμε μπροστά».

Πηγή: sofokleousin.gr