Αλλαγές επίκεινται στα ανώτερα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ και στο σκιώδες “υπουργικό συμβούλιο”. Θα ανακοινωθούν πιθανότατα σήμερα, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει τις προτάσεις του και τις επιλογές προσώπων.

Περίπου 14 μήνες μετά τις εκλογές και ενώ έχει μεσολαβήσει ο μετασχηματισμός-διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι το κόμμα δεν έχει κατορθώσει να παρουσιάσει την εικόνα μιας δραστήριας αξιωματικής αντιπολίτευσης με ξεκάθαρη  γραμμή στα μείζονα θέματα της χώρας και με ουσιαστική παρέμβαση στις εξελίξεις.

Επιδιώκει λοιπόν ένα νέο ξεκίνημα σε πολλούς τομείς, με “φρέσκα” πρόσωπα και με συγκροτημένες απόψεις. Παράλληλα σχεδιάζει  κινήσεις-παρεμβάσεις για την ενδυνάμωση των κομματικών οργανώσεων, που πρέπει να αποτελέσουν τη φωνή του κόμματος μέσα στην κοινωνία και να λειτουργήσουν επίσης αμφίδρομα, συμβάλλοντας στην επεξεργασία πολιτικών προτάσεων.

Μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε εκτάκτως αργά χθες το απόγευμα με κορυφαία στελέχη του κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε την πρόθεσή του να προτείνει για νέο γραμματέα της Κ.Ε. τον Δ. Τζανακόπουλο. Στον νυν γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη  θα προτείνει θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι πρέπει να γίνει άμεσα ένα “φρεσκάρισμα” στον κομματικό μηχανισμό και στο σκιώδες “υπουργικό συμβούλιο”, με μετακινήσεις τομεαρχών και εισδοχή νέων προσώπων.

Κατά πληροφορίες, ο νυν εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος  Αλέξης Χαρίτσης προορίζεται να αναλάβει τον τομέα Οικονομίας, που τώρα κατέχει ο Ν. Παππάς.

Ως επικρατέστερος  για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου.φέρεται ο Νάσος Ηλιόπουλος, τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να αξιοποιήσει και σε άλλη επιτελική θέση στο κόμμα.

Πηγή: sofokleousin.gr