Επιβεβαιώνονται και επίσημα οι πληροφορίες ότι ο όμιλος Βαρδινογιάννη γίνεται βασικός όμιλος της Ελλάκτωρ, αποκτώντας μέσω Motor Oil το πακέτο μετοχών (περίπου 31%) που κατείχαν οι εφοπλιστές Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης.

  Οι εταιρείες Greenhill Investments και Kiloman Holdings συμφερόντων των δύο επιχειρηματιών ανακοίνωσαν την πώληση του συνόλου των μετοχών Ελλάκτωρ που κατείχαν, χωρίς να δώσουν πληροφορίες για το τίμημα και για τους λοιπούς όρους της συμφωνίας.

Οπως αναφέρεται σε προηγούμενο σχετικό δημοσίευμα του Sofokleousin, το συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται σε 180-190 εκατ. ευρώ, αποφέροντας κεφαλαιακό κέρδος περίπου 50 εκατ. ευρώ στους δύο εφοπλιστές.

Στην κοινή ανακοίνωση τους οι εταιρείες Greenhill και Kiloman τονίζουν ότι η απόφαση των κ. Μπάκου-Καϋμενάκη να πουλήσουν τη συμμετοχή τους και να αποχωρήσουν από την Ελλάκτωρ, ήταν η κατάληξη μακράς περιόδου αντιπαραθέσεων μετόχων και ήρθε σε συνέχεια της απόρριψης από την Reggeborgh της επίσημης προσφοράς τους για εξαγορά των μετοχών Ελλάκτωρ που κατέχει το ολλανδικό γκρουπ.

ΟΙ δύο αποχωρούντες μεγαλομέτοχοι αναφέρουν ότι με την αποδοχή της ελκυστικής πρότασης που δέχθηκαν από τη Motor Oil «κλείνει τον κύκλο της επένδυσης που είχε ξεκινήσει με διαφορετικές προοπτικές, στρατηγική και όραμα. Ταυτόχρονα ελπίζουμε ότι θα τερματίσει τις ενδομετοχικές διαμάχες που επί μακρού χρόνου λάμβαναν χώρα στην εταιρεία.

Οι επιχειρηματίες κ.κ. Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου δηλώνουν ότι θα ενισχύσουν την εγχώρια επενδυτική τους δραστηριότητα, πιστεύοντας στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθούν τα νέα επενδυτικά σχέδια σε επιλεγμένους κλάδους».

Πηγή: sofokleousin.gr