Περισσότερες από 30 κλοπές σε εξοχικά σπίτια, αποθήκες, καταστήματα, συνεταιρισμό και οχήματα στην περιοχή της Αμαλιάδας εξιχνίασαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην Αμαλιάδα τρεις άνδρες, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Επίσης, για την ίδια υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα 11 ατόμων και συγκεκριμένα κατά εννέα ανδρών και δυο γυναικών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η εξιχνίαση των κλοπών έγινε στο πλαίσιο της αξιοποίησης των στοιχείων που συγκέντρωσαν, έπειτα από έρευνες, οι άνδρες του τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, οι πέντε από τους δράστες, λειτουργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει από τον Απρίλιο του 2020 έως τον περασμένο Μάρτιο, συνολικά 33 κλοπές σε εξοχικά σπίτια αποθήκες, καταστήματα, συνεταιρισμό και σε οχήματα.

Ως προς την μεθοδολογία που ακολουθούσαν οι δράστες, ειδικά στις περιπτώσεις που αφορούσαν κλοπές σε σπίτια, δρούσαν κυρίως νυχτερινές ώρες, όταν οι ένοικοι απουσίαζαν, ενώ άνοιγαν τις πόρτες με την χρήση αιχμηρών αντικειμένων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας,

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr