Την καινοτόμο υπηρεσία των άμεσων πληρωμών για συναλλαγές εντός της ελληνικής Επικράτειας, μηδενίζοντας το χρόνο που απαιτείται για τη διατραπεζική μεταφορά κεφαλαίων και την εκκαθάριση των συναλλαγών των πελατών της σε όλα τα κανάλια τραπεζικής εξυπηρέτησης ανακοίνωσε ότι πρώτη εφαρμόζει με απόλυτη ασφάλεια η Αlpha Bank μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA.

Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου 2021, η Alpha Bank είναι η μοναδική τράπεζα στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί πλήρως στη νέα υποδομή 24/7/365 του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών SEPA, έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς τις απαραίτητες τεχνικές δοκιμές, σε συνεργασία με τον Εθνικό Φορέα εκκαθάρισης διατραπεζικών πληρωμών, ΔΙΑΣ ΑΕ. Ήδη, μάλιστα, η Alpha Bank έχει εκκαθαρίσει εκατοντάδες εντολές άμεσων πληρωμών για ποσά έως και 12.500 ευρώ, σε πραγματικό χρόνο μόλις 0,7 δευτερόλεπτα.

«Με τη νέα υποδομή άμεσων πληρωμών που πρώτη η Alpha Bank διαθέτει μέσα από όλα τα κανάλια εξυπηρέτησής της, ψηφιακά και φυσικά, παρέχεται η δυνατότητα για άμεση εκκαθάριση πληρωμών έως 12.500 ευρώ διασφαλίζοντας παράλληλα τα μέγιστα επίπεδα ασφάλειας μέσω ελέγχων σε πραγματικό χρόνο, για την καταπολέμηση νομιμοποίησης των εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML/CFT). Η εκκαθάριση των συναλλαγών πραγματοποιείται όχι την επόμενη εργάσιμη ημέρα όπως συνέβαινε κατά κανόνα μέχρι σήμερα, αλλά μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Με τον τρόπο αυτό η τράπεζά μας συνεχίζει να πρωτοπορεί σε θέματα τεχνολογίας, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών μας και στον τομέα των Instant Payments», αναφέρει ο Σπύρος Τζαμτζής, εντεταλμένος γενικός διευθυντής Πληροφορικής της Alpha Bank. Με το Ευρωσύστημα να έχει θέσει ως υψηλή προτεραιότητα την προώθηση των ασφαλών και καινοτόμων πληρωμών, το νέο πλαίσιο Άμεσων Πληρωμών αναμένεται να διαμορφώσει την τραπεζική στο άμεσο μέλλον, καθώς επιτυγχάνει θεαματική αύξηση της ταχύτητας ολοκλήρωσης των συναλλαγών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και μέσω κινητών τηλεφώνων ή άλλων «έξυπνων» συσκευών. Στο πλαίσιο αυτό και εντός του πρώτου εξάμηνου του τρέχοντος έτους προγραμματίζεται η σταδιακή επέκταση των άμεσων πληρωμών στα 100.000 ευρώ ανά συναλλαγή, καθώς και η επέκταση της προσβασιμότητας σε όλη την ΕΕ.

Πηγή: sofokleousin.gr