Με ενημέρωσή της η Alpha Bank πληροφορεί τους συναλλασσόμενους ότι “λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του Alpha Web Banking έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές. Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας”.

“Λυπούμαστε για την αναστάτωση. Οι τεχνικές υπηρεσίας της Alpha Bank και των συνεργατών της εργάζονται από την πρώτη στιγμή για την ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος. Συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν“, αναφέρει η Alpha Bank.

Aρκετοί ήταν οι πελάτες της Alpha Bank, οι οποίοι το βράδυ της Παρασκευής 3 Ιουλίου 2020, έλαβαν στο κινητό τους μηνύματα sms, προκειμένου να αλλάξουν τους κωδικούς τους στο e-banking της τράπεζας. Μάλιστα ήταν τόσα πολλά τα περιστατικά σε διάφορες περιοχές της χώρας, που οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν ούτε με το τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζας.

Το μήνυμα που έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα χρήστες του e – banking της Alpha Bank είναι το εξής: «myAlpha Code: **** EIΣOΔOΣ ΣTO e-banking. O KΩΔIKOΣ MIAΣ XPHΣHΣ ΘA ΠAPAMEINEI ENEPΓOΣ ΓIA TA EΠOMENA 5’».

Πηγή: sofokleousin.gr