Μετά την απόκτηση στρατηγικού ποσοστού της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας μέσω ΑΜΚ (32,4%), το επενδυτικό σχήμα των εφοπλιστών Καϋμενάκη- Μπάκου και Αλ. Εξάρχου κάνει ένα ακόμη βήμα για να εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο – προϋπόθεση για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης και επέκτασής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες – που δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής επίσημα από τους άμεσα εμπλεκόμενους, η επενδυτική εταιρεία των Καϋμενάκη- Μπάκου-Εξάρχου (Thrivest) έχει καταλήξει σε συμφωνία για να εξαγοράσει τις μετοχές της Παγκρήτιας (11,25%) που κατέχει τώρα η Lyktos του Μιχάλη Σάλλα.

Οπως αναφέρει το Newmoney, η μεταβίβαση αυτού του πακέτου θα πραγματοποιηθεί μέχρι τον Μάρτιο, μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών και τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων.

Αδιευκρίνιστο παραμένει αν μετά την αποχώρηση του από την Παγκρήτια ο Μ. Σάλλας θα “αποστρατευθεί”, ή θα επιδιώξει να αποκτήσει άλλη παρουσία στον χρηματοπιστωτικό τομέα, με επενδυτική συμμετοχή, εξαγορά ή δημιουργία νέας εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Πηγή: sofokleousin.gr