Αλλαγές στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας του ομίλου Ελλάκτωρ φέρνουν η είσοδος των εφοπλιστών Γ. Καϋμενάκη και Δημ. Μπάκου στο μετοχικό του κεφάλαιο και η αντιπαράθεση μεγαλομετόχων για τον έλεγχο της εταιρείας.
 Την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο υπέβαλε ο αντιπρόεδρος του ομίλου Δημήτρης Καλλιτσάντσης, ο οποίος πρόσφατα μεταβίβασε το πακέτο μετοχών του σε εταιρεία χαρτοφυλακίου των δύο εφοπλιστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των μεγαλομετόχων αδελφών Δημήτρη και Αναστάση Καλλιτσάντση υπήρχε των τελευταίο καιρό διάσταση απόψεων, ως προς τους χειρισμούς στην αντιπαράθεση με το ολλανδικό γκρουπ Reggeborgh και άλλους μετόχους.

Αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες παραιτήσεις μελών της προηγούμενης διοίκησης, προκειμένου στο ΔΣ να καταλάβουν θέσεις εκπρόσωποι των νέων μεγαλομετόχων Μπάκου-Καϋμενάκη.
Οπως ανακοίνωσε η Ελλάκτωρ, την παραίτηση του υπέβαλε ο Μιχαήλ Κατούνας, μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ.  Ως παραιτηθείς φέρεται και ο Τάκης Δουμάνογλου, ο οποίος εκπροσωπούσε το fund Farallon.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, στις 7 Ιανουαρίου, κατά την οποία αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις τόσο για την αλλαγή της διοίκησης όσο και για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της η ολλανδική Reggeborgh γνωστοποίησε χθες την αύξηση της άμεσης συμμετοχής της στην Ελλάκτωρ στο 14,17% μετά τις αγορές μετοχών που πραγματοποίησε στις 18 και 23 Δεκεμβρίου.

Σε περίπτωση άσκησης των δικαιωμάτων προαίρεσης για αγορά μετοχών που κατέχει ο Λεωνίδας Μπόμπολας, το ποσοστό θα ανέλθει σε 26,72%, εξέλιξη που θα έχει ιδιαίτερη σημασία ενόψει της Συνέλευσης της 7ης Ιανουαρίου.

Πηγή: sofokleousin.gr