Με άρθρο παρέμβαση ο Αλέξης Τσίπρας στην Εφημερίδα των Συντακτών του Σαββατοκύριακου σχολίασε την επικείμενη απόφαση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή. Όπως έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: Κάθε δημοκράτης σε αυτό τον τόπο οφείλει ευγνωμοσύνη σε αυτούς και αυτές που βρέθηκαν καθημερινά στον αγώνα για την δικαιοσύνη και την αποκάλυψη του τέρατος.

Στα θύματα της επίθεσης, τους συνηγόρους υπεράσπισης, το αντιφασιστικό κίνημα που κράτησε ζωντανή την υπόθεση της μνήμης απέναντι στην λήθη και φυσικά τη Μάγδα Φύσσα. Τη γυναίκα που βρήκε τη δύναμη και το κουράγιο όχι μόνο να σταθεί απέναντι στους δολοφόνους του παιδιού της, αλλά να γίνει συνείδηση όλων μας”.

Επίσης επισήμανε ότι “Στις 7 Οκτώβρη, η μόνη δικαίωση είναι η καταδίκη των ναζί εγκληματιών που για χρόνια, βύθισαν τις γειτονιές μας στο τρόμο και το αίμα. Οι χρυσαυγίτες δεν είναι πια στο κοινοβούλιο και μετά την ολοκλήρωση της δίκης τα μέλη αυτής της συμμορίας πρέπει να βρεθούν στην φυλακή.” ενώ παρακάτω σημειώνει “Οι Ναζί δολοφόνοι πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους. Εμείς όμως πρέπει καθημερινά να αντιμετωπίζουμε τις αιτίες που τους έθρεψαν. Να μην επιτρέπουμε στο μίσος, στον ρατσισμό και στον φόβο να ορίζουν τις ζωές μας. Και να μην επιτρέπουμε στο μίσος, στον ρατσισμό και στον φόβο να ορίζουν τις ζωές μας”

Κλείνοντας θύμισε μια φράση του Μπρεχτ “Για την μνήμη του Παύλου Φύσσα και για όλους που βίωσαν τη φρίκη των ταγμάτων εφόδου δεν μπορούμε παρά να ακολουθήσουμε την προτροπή του Μπρέχτ “Κατατροπώστε κι εσείς το πρωτόγονο”

Πηγή: sofokleousin.gr