Τη Λέσβο επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Νωρίτερα είχε συναντήσεις με φορείς του νησιού, ενώ αυτή την ώρα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πραγματοποίησε ανοιχτή ομιλία στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης.

«Δεν πάει άλλο με την κυβέρνηση των αποτυχημένων που βαφτίστηκαν άριστοι και βαφτίζουν το ψάρι κρέας. Έχουμε τη μεγαλύτερη ακρίβεια με τους χαμηλότερους μισθούς γιατί πληρώνουμε την κυβέρνηση Μητσοτακη» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμπλήρωσε: «Φταίει το καθεστώς Μητσοτάκη για το δράμα χιλιάδων νοικοκυριών. Έχουν πέσει σαν τις ακρίδες στο Δημόσιο πλούτο και αδιαφορούν που χρωστάνε 380 εκατ. Ο Μητσοτακης μετατρέπει την Ελλάδα από μέτοχο της ειρήνης συμμέτοχο του πολέμου».

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η ευθύνη για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα έχει ονοματεπώνυμο.

«Είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη και της χειρότερης κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση και μετά που έχει αναλάβει τις τύχες της χώρας δυστυχώς στη χειρότερη και πιο δύσκολη στιγμή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι η κυβέρνηση λέει ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα ενώ ποτίζουν τα κλεφτόδεντρα της αισχροκέρδειας.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «που διαχειρίζεται τη διακυβέρνηση σαν ανώνυμη εταιρία, τώρα τελευταία διαχειρίζεται και τα εθνικά μας θέματα, την εξωτερική μας πολιτική, σαν μονοπρόσωπη ΕΠΕ.

» Ασκεί ΙΧ εξωτερική πολιτική, που μας βάζει όλο και πιο βαθιά σε κινδύνους. Αποφασίζει, διατάζει και μαθαίνουμε όλοι από τρίτους κρίσιμες αποφάσεις, που μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο της Ουκρανίας. Ακούσαμε προχθές από τον Γερμανό Καγκελάριο ότι ο κος Μητσοτάκης αποφάσισε από μόνος του να δώσει η Ελλάδα κρυφά και άλλα βαριά οπλικά συστήματα, ακόμη και τεθωρακισμένα στην Ουκρανία».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι δεν είναι σοβαρή εξωτερική πολιτική και εξέφρασε την ανησυχία καθώς όπως είπε, ο πρωθυπουργός «αντιστρέφει, το δόγμα της εξωτερικής μας πολιτικής που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου, μέχρι τον Σημίτη ακόμη και τον Κώστα Καραμανλή, που χθες με ομιλία του περιέγραψε αυτή την ενιαία εθνική πολιτική.

Που ο κος Μητσοτάκης μετέτρεψε εν μια νυκτί, χωρίς να συμβουλευτεί κανένα. Και από το δόγμα του πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας μετατρέπει τη πατρίδα μας σε μέρος της αστάθειας στην περιοχή. Από γέφυρα λαών και χωρών προγεφύρωμα της Δύσης. Από μέτοχο της ειρήνης συμμέτοχο του πολέμου».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «όλα αυτά γίνονται διότι όπως ίσως ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκη έχει κατανοήσει δεν πρόκειται να είναι ξανά πρωθυπουργός όποτε και να γίνουν οι επόμενες εκλογές και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αποκτήσει την εύνοια άλλων δυνάμεων μήπως προχωρήσει την καριέρα του σε άλλο πόστο, έξω από τη χώρα. Με το καλό του λέμε, αρκεί να μας αφήσει. Να αφήσει τη χώρα να κυβερνηθεί με βάση τις ανάγκες της χώρας και με μία απολιτική που θα εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα».

«Δεν πάει άλλο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει. Και για να φύγει πρέπει να γίνουν εκλογές. Το συντομότερο. Και τις εκλογές πρέπει να τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Όχι με μια ψήφο αλλά με μεγάλη διαφορά. Όσο πιο καθαρή Όσο πιο καθαρά τόσο μεγαλύτερη η δύναμη της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης να στηρίξει ξανά τη κοινωνία στα πόδια της» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας
Πιο δυνατός ο ΣΥΡΙΖΑ

«Χαίρομαι ακόμα πιο πολύ γιατί εκπροσωπώ έναν ΣΥΡΙΖΑ που μετά τις 15 Μάη είναι πιο δυνατός, πιο μαζικός, πιο αποφασισμένος από ποτέ. Έναν ΣΥΡΙΖΑ των 170.000 μελών. Ένα ΣΥΡΙΖΑ των 110.000 νέων μελών. Έναν άλλο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας.

Εν συνεχεία είπε: «Και το νησί σας δεν το διάλεξα τυχαία να είναι ο πρώτος σταθμός των περιοδειών μου μετά τον πενταπλασιασμό της δύναμής μας. Είναι ο πρώτος σταθμός γιατί οι πολίτες της Λέσβου ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στη μεγάλη αυτή προσπάθεια να απλωθεί το κόμμα μας παντού όπου δένονται οι στόχοι, οι αγώνες, οι επιδιώξεις και τα οράματα της κοινωνίας».

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες για τη μαζική συμμετοχή σας. Και να δεσμευτώ στον καθένα προσωπικά ότι θα προχωρήσουμε μαζί και στα καλά και στα δύσκολα. Δε θα εγκαταλείψουμε ο ένας τον άλλον Και θα τα καταφέρουμε να σηκώσουμε ξανά τον ήλιο της δικαιοσύνης και τη προκοπής ψηλά πάνω από την πατρίδα μας.

Ας το ξαναπούμε: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όλοι εσείς, όλοι εμείς δεν είμαστε σπορά της τύχης. Είμαστε τέκνα της ανάγκης και οργής. Δεν διεκδικούμε την εξουσία για να διαχειριστούμε τη σήψη, τη διαφθορά, την αδικία. Διεκδικούμε δικαιοσύνη παντού. Για τους πολλούς. Διεκδικούμε αξιοπρέπεια για τους πολλούς.

Διεκδικούμε μια κοινωνία στην οποία όλοι θα έχουν ίσες ευκαιρίες. Και γι’ αυτό διεκδικούμε πρώτα απ’ όλα, την απαλλαγή της χώρας από το καθεστώς Μητσοτάκη. Γιατί κάθε μέρα που περνάει αυτό συσσωρεύει καταστροφές και τραγωδίες».

Πηγή: sofokleousin.gr