«Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι ακούγοντας τη μουσική εκείνο το βράδυ, “αυτό ήταν, το έχει, έχει την ταινία, έχει συλλάβει το νόημά της”. Αυτή είναι η ανάμνησή μου», δήλωσε ο πασίγνωστος σταρ του Χόλιγουντ, Αλ Πατσίνο αναφορικά με την ταινία «Σέρπικο», για την οποία έγραψε τη μουσική ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης.

Ο Αλ Πατσίνο μιλώντας στο MEGA για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη δήλωσε ότι «θυμάμαι την πρώτη φορά που άκουσα τη μουσική για το “Σέρπικο”. Ήταν στο γραφείο του παραγωγού στο Μανχάταν, στον 16ο όροφο που είχαμε θέα τον ορίζοντα, και τότε έπαιξε το σάουντρακ. Φυσικά κατευθείαν όταν έμαθα για τον θάνατό του, αυτή η σκηνή ήρθε στο μυαλό μου. Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι ακούγοντας τη μουσική εκείνο το βράδυ, “αυτό ήταν, το έχει, έχει την ταινία, έχει συλλάβει το νόημά της”. Αυτή είναι η ανάμνησή μου».

Ο ίδιος πρόσθεσε με αφορμή τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη ότι «φυσικά θυμάμαι τον Ζορμπά και τα υπόλοιπα έργα της καριέρας του. Τι τεράστιο δώρο! Θα μας λείψει και θα τον θυμόμαστε».

Η ταινία «Σέρπικο» του Σίντνεϊ Λιούμετ προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1973 και αφορούσε στην πραγματική ιστορία του αξιωματικού της αστυνομίας, Φρανκ Σέρπικο, ο οποίος κατήγγειλε την εκτεταμένη διαφθορά στο αστυνομικό σώμα της Νέας Υόρκης.

Πηγή: sofokleousin.gr