Συνεχίζουν τη προκλητική ρητορική οι Τούρκοι με τον υπουργό Άμυνας της γείτονος Χουλουσί Ακάρ να παίρνει τη σκητάλη από τον Υπεξ Τσαβούσογλου.

«Στη Μεσόγειο κάποιες χώρες δεν κοιτάζουν το μπόι τους και την ισχύ τους», είπε σε συνέντευξή του στην Hurriyet, ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος με προκλητικές δηλώσεις αναφέρεται στην ελληνογαλλική συμμαχία λέγοντας πως πρόκειται να προκαλέσει ρωγμές στο ΝΑΤΟ.

Ειδικότερα ο Τούρκος ΥΠΑΜ στη συνέντευξή του στη Hurriyet αναφέρει ότι οι διμερείς συμμαχίες της Ελλάδας θα προκαλέσουν ζημιά στην ευρωατλαντική συμμαχία ενώ κάνοντας ένα ακόμη βήμα στις προκλητικές δηλώσεις τόνισε πως δεν είναι λογικό «να μην κοιτάς τον μπόι σου και την ισχύ σου». «Στη Μεσόγειο κάποιες χώρες δεν κοιτάζουν το μπόι τους και την ισχύ τους και προσπαθούν να αναλάβουν κάποιους ρόλους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παραγνωρίζοντας τις προκλητικές συμπεριφορές της Τουρκίας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, ο Χουλουσί Ακάρ επιχείρησε να παρουσιάσει την χώρα του ως «εγγύηση ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή» εξαπολύοντας δε επίθεση και κατά της Γαλλίας. Όπως είπε το Παρίσι προσπαθεί να συμμαχήσει με την Αθήνα στον ενεργειακό τομέα αλλά την προμηθεύει και με όπλα δημιουργώντας ζημιά και στο ΝΑΤΟ και στην Ελλάδα.

Πηγή: sofokleousin.gr