Δεν έχουν τέλος τα τουρκικά «πυροτεχνήματα» για ελληνικές προκλήσεις, κάνοντας το “μαύρο άσπρο” και λαμβάνοντας  όλο και  μεγαλύτερες διαστάσεις. Σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ανακάλυψε ότι η … Ελλάδα ασκεί επεκτατική πολιτική από το… 1821.

Στο πλαίσιο των υβριδικών απειλών, των ψυχολογικών επιχειρήσεων και της διεθνούς προπαγάνδας, επιχειρεί να εξισορροπήσει τις ανυπόστατες και ανιστόρικες τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος την ελληνικής επικράτειας με σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Απώτερος στόχος της Άγκυρας είναι να καθίσει την Ελλάδα στο τραπέζι των διμερών διαπραγματεύσεων και να πάρει ό,τι μπορεί περισσότερο και από την επόμενη μέρα να συνεχίσει τα ίδια.

Οι δηλώσεις

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κατά την επιθεώρηση των εργασιών κατασκευής της ναυαρχίδας του τουρκικού Ναυτικού, του το σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων πολλαπλού ρόλου, Anadolu, αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι υπονομεύει τον διάλογο και τις προσπάθειες ειρηνικής επίλυσης των διαφορών καθώς και ότι δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο.

Συγκεκριμένα, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε: «Οι Έλληνες γείτονές μας με τις πράξεις και λόγια τους κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να υπονομεύσουν το έργο που γίνεται και τη θετική πορεία. Θέλω να τους υπενθυμίσω ότι αυτός είναι αδιέξοδο. Δεν θα καταλήξουν κάπου με αυτές τις δηλώσεις και τις προκλήσεις. Αυτό που επιζητούμε εμείς είναι το Διεθνές Δίκαιο. Πώς αμφισβητείτε εσείς τα άρθρα που υπάρχουν σε διεθνείς συμφωνίες; Είμαστε υπέρ του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά δεν θα αφήσουμε ποτέ να καταπατηθούν τα δικαιώματα της χώρας μας και του έθνους μας. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ένα τετελεσμένο γεγονός. Όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό».

Και προχώρησε ακόμη περισσότερο κατηγορώντας την Ελλάδα ότι ασκεί επεκτατική πολιτική: «Υπενθυμίζω στους Έλληνες γείτονές μας να λένε τα σωστά και τις αλήθειες. Όσοι αποκαλούν την Τουρκία «επεκτατική», να κοιτάξουν πρώτα τη δική τους την ιστορία, να δουν τις εξελίξεις από το 1821 μέχρι σήμερα, να κοιτάξουν στον χάρτη. Εκεί είναι πολύ σαφές ποιος είναι επεκτατικός και πώς έχει εξαπλωθεί. Είναι μεγάλο λάθος να κατηγορούμε την Τουρκία για επεκτατισμό και να δείχνουμε την Τουρκία ως απειλή, όταν όλες αυτές οι αλήθειες βρίσκονται ενώπιον μας. Οι Έλληνες γείτονες μας να βασίζονται στον εαυτό τους και όχι στους προστάτες τους» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: sofokleousin.gr