Η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί καμία τροπολογία βουλευτών, διευκρίνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης, κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας συζήτησης του νομοσχεδίου για τον Εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας.

Όπως είπε, με αρκετές από αυτές είμαστε σε κάποιο βαθμό σύμφωνοι αλλά χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία. Υπογράμμισε επίσης ότι μια τέτοια κίνηση θα προξενούσε αλγεινή εντύπωση σε όσους παρακολουθούν τη Βουλή. Σημειώνεται ότι κατατέθηκαν πάνω από 25 τροπολογίες, κυρίως βουλευτών της συμπολίτευσης. Σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκη εάν η κυβέρνηση απορρίπτει και την τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις πρόσθετες υπερωρίες των γιατρών του ΕΣΥ, λόγω πανδημίας, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι τα θέματα των τροπολογιών θα αντιμετωπιστούν από επιμέρους υπουργεία.

Ακολούθως, αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής και επίμαχων άρθρων του νομοσχεδίου, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ.

Το νομοσχέδιο “Εκσυγχρονισμός Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας” έχει προγραμματιστεί να ψηφιστεί σήμερα το βράδυ.

Πηγή: sofokleousin.gr