Η Αίγυπτος ξανάνοιξε σήμερα τον εναέριο χώρο της σε πτήσεις από το Κατάρ και θα επιτρέψει την επανάληψη των πτήσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, δήλωσαν πηγές της πολιτικής αεροπορίας και μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

Η απόφαση ακολουθεί κινήσεις από τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και την Αίγυπτο να τερματίσουν ένα μποϊκοτάζ στη διάρκεια του οποίου διέκοψαν τις διπλωματικές, εμπορικές και ταξιδιωτικές σχέσεις με το Κατάρ το 2017.

Η άρση της αεροπορικής απαγόρευσης από την Αίγυπτο επέτρεψε σε πτήσεις από το Κατάρ να διασχίσουν τον αιγυπτιακό εναέριο χώρο και σε εθνικούς αερομεταφορείς να υποβάλουν προγράμματα πτήσεων για έγκριση, ανέφερε η εφημερίδα Al-Ahram.

Οι συμφωνίες που πρόκειται να ενεργοποιηθούν θα επιτρέψουν επίσης τη μεταφορά αγαθών μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με πηγές της αρχής πολιτικής αεροπορίας και του υπουργείου Αεροπορίας.

Η Αίγυπτος και συμμαχικές χώρες στον Κόλπο επέβαλαν εμπάργκο στο Κατάρ το οποίο κατηγόρησαν ότι στηρίζει την τρομοκρατία, ισχυρισμούς τους οποίους αρνείται η Ντόχα.

Η Αίγυπτος εξέφρασε την υποστήριξή της στην περιφερειακή συμφιλίωση σε μια σύνοδο κορυφής στη Σαουδική Αραβία την περασμένη εβδομάδα αλλά δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένα μέτρα για το τέλος του μποϊκοτάζ.

Η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν έχουν ανακοινώσει το άνοιγμα και πάλι του εναέριου χώρου τους στο Κατάρ.

Πηγή: sofokleousin.gr