Σε 41,27 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι διαμορφώθηκε ο τζίρος που παράχθηκε από τα 6.600 συνεργαζόμενα καταστήματα με την πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών Skroutz καθ’ όλη την εβδομάδα του Black Friday παρουσιάζοντας αύξηση 73% σε σχέση με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2019.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο τζίρος για τη φετινή ημέρα της Black Friday σημείωσε αύξηση 44% συγκριτικά με την Black Friday του 2019. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η αύξηση των πωλήσεων, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 150% την εβδομάδα της Black Friday σε σύγκριση με την αντίστοιχη του 2019.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της φετινής Black Friday, ο Γ. Χατζηγεωργίου, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Skroutz, επεσήμανε ότι «Το Skroutz ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις σημαντικά αυξημένες ανάγκες του φετινού online Black Friday. Τα σχετικά στοιχεία, η αύξηση στην κίνηση και στις πωλήσεις αλλά και ο παραγόμενος τζίρος από τα συνεργαζόμενα καταστήματα συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι η δυναμική των online αγορών στην ελληνική αγορά είναι αδιαμφισβήτητη και συνεχώς αναπτυσσόμενη.

Ταυτόχρονα, ιδιαίτερα θετικά αξιολογείται η ετοιμότητα και οι δυνατότητες του Skroutz όσον αφορά το χρόνο παράδοσης των online αγορών που πραγματοποιήθηκαν μέσω του Καλαθιού του Skroutz τις τελευταίες εβδομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σύνολο των 300.000 παραγγελιών που πραγματοποιήθηκαν μέσω της υπηρεσίας μας, το 53% παραδόθηκαν εντός 3 ημερών, ενώ το 43% των παραγγελιών παραδόθηκαν μεταξύ 3 και 7 ημερών, αποδεικνύοντας ότι οι αγορές μέσω του ‘Καλαθιού του Skroutz’ πέραν από ‘έξυπνες’ και ασφαλείς είναι και γρήγορες.

Καθώς οι συνθήκες παραμένουν πρωτόγνωρες στην αγορά, το ελληνικό ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ο μοναδικός κλάδος του εμπορίου που μένει ανοιχτό και το Skroutz μέσω του Marketplace στηρίζει με κάθε τρόπο τους εμπόρους. Όλη αυτή την περίοδο, η ομάδα του Skroutz εργάζεται εντατικά και προετοιμάζεται συστηματικά, προσφέροντας τη βέλτιστη αγοραστική εμπειρία στους χρήστες μας και τις πλέον αποτελεσματικές υπηρεσίες στους συνεργάτες μας ακόμα και στις πιο έκτακτες συνθήκες για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η ομάδα μας δίνει τον καλύτερό της εαυτό και θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά για αυτό».

Πηγή: sofokleousin.gr