Ανησυχία για τη διεξαγωγή της τελικής φάσης του Champions League έχει προκαλέσει η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορoνοϊού στην Πορτογαλία.

Η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε την επαναφορά του lockdown σε 19 από τις 24 περιφέρειες της Λισαβόνας, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τον αριθμό αυτών που έχουν αναρρώσει για τέταρτη διαδοχική μέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 77% των συνολικών κρουσμάτων κορoνοϊού που έχουν ανακοινωθεί βρίσκονται στη Λισαβόνα, όπως και οι τέσσερις από τους έξι θανάτους.

Αν δεν περιοριστεί ο αριθμός των κρουσμάτων, θεωρείται βέβαιο πως θα οδηγήσει στη μετακίνηση της τελικής φάσης του Champions League. Προς το παρόν, πάντως, το εγχώριο πρωτάθλημα συνεχίζεται κανονικά, χωρίς θεατές στις εξέδρες.

Υπενθυμίζουμε πως τα ματς των προημιτελικών θα διεξαχθούν από τις 12 έως τις 15 Αυγούστου, τα ημιτελικά στις 18 και 19 Αυγούστου και ο τελικός στις 23 Αυγούστου, ενώ για τα ματς των «16» δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα γίνουν στην Πορτογαλία ή στην εκάστοτε έδρα των ομάδων.

Πηγή: sofokleousin.gr