«Τα δημόσια ΙΕΚ, πριν προλάβουν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, μπήκαν στη λίστα των χώρων υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, με τα κρούσματα στους σπουδαστές να αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς καθημερινά. Η απόφαση της κυβέρνησης για τμήματα σε πλήρη σύνθεση που φτάνουν και τους 30 σπουδαστές ανά τάξη, χωρίς να εξασφαλίζεται προσωπικό καθαριότητας και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, σε συνδυασμό με την εκρηκτική κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στα σημερινά αποτελέσματα που βάζουν τη ζωή των σπουδαστών και των οικογενειών τους σε κίνδυνο. Την ίδια στιγμή, μετά και την επιβεβαίωση δεκάδων κρουσμάτων, οι απολυμάνεις στους χώρους των ΙΕΚ καθυστερούν, ρίχνοντας το μπαλάκι στους Δήμους. Ταυτόχρονα, έλεγχος και ιχνηλάτηση στους υπόλοιπους σπουδαστές δεν πραγματοποιείται καν» υποστηρίζει η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της «για την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στα δημόσια ΙΕΚ».

«Η κυβέρνηση είναι η μόνη που δεν έχει αναλάβει τη δική της ευθύνη για αυτήν την εξοργιστική κατάσταση!» σημειώνει η ΚΝΕ και προσθέτει:

   «Τα αιτήματα των σπουδαστών για άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης, με ευθύνη της κυβέρνησης, ώστε να λειτουργήσουν τα Δημόσια ΙΕΚ με ασφάλεια για τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς είναι δίκαια!

   Εδώ και τώρα:

   –Να γίνουν τεστ σε όλους τους σπουδαστές, εκπαιδευτικούς, εργαζομένους των Δημόσιων ΙΕΚ, όπως και στους οικείους τους, με ευθύνη της κυβέρνησης.

   –Να δοθούν όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας δωρεάν.

   –Να απολυμαίνονται όλοι οι χώροι των Δημόσιων ΙΕΚ τακτικά, με ευθύνη του υπουργείου παιδείας.

   –Να μειωθούν οι σπουδαστές ανά τάξη αξιοποιώντας χώρους των Δήμων ή της Περιφέρειας για να καλυφθούν οι ανάγκες.

   –Να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός μόνιμων εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά με βάση τις ανάγκες που θα προκύψουν από την δημιουργία νέων τμημάτων.

   –Να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα, ώστε αυτή να γίνεται τακτικά.

   –Να πυκνώσουν τα δρομολόγια των ΜΜΜ και να δοθεί ΠΑΣΟ στους σπουδαστές για δωρεάν μετακινήσεις».

Πηγή: sofokleousin.gr