Τον δεύτερο βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό ως τώρα, 24 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές στην πολιτεία Βικτόρια, ενημερώνοντας ταυτόχρονα ότι τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανήλθαν σε 149 το ίδιο διάστημα, περί το μέσον του lockdown που επιβλήθηκε για έξι εβδομάδες με σκοπό να επιβραδυνθεί η εξάπλωση.

Την προηγουμένη, η νοτιοανατολική πολιτεία με τον δεύτερο υψηλότερο πληθυσμό στην Αυστραλία είχε καταγράψει 8 θανάτους και 148 μολύνσεις. Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης έχει υποχωρήσει σημαντικά τις τελευταίες ημέρες από την κορύφωση (700+) της 5ης Αυγούστου. Ο βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού ως αυτό το στάδιο (25 νεκροί) καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα.

Παρά την αισθητή μείωση τους, τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό ξεπέρασαν σήμερα τα 25.000.

Η πολιτειακή κυβέρνηση στη Βικτόρια κατέστησε σαφές πως σκοπεύει να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί για έναν χρόνο, ώστε να μπορεί να επιβάλλει έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας την περίοδο αυτή. Η πρόθεσή της έχει θορυβήσει αρκετούς, ανάμεσά τους στελέχη της ομοσπονδιακής κεντροδεξιάς κυβέρνησης, που χαρακτηρίζουν το προτεινόμενο μέτρο αντιδημοκρατικό.

Σχεδόν το 64% των συνολικά 549 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 έχει καταγραφεί στα γηροκομεία, που επιβλέπονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δέχθηκε φραστικά πυρά από την αντιπολίτευση στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα για τον τρόπο που χειρίστηκε την κατάσταση στα γηροκομεία. Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, ο Μόρισον προτίμησε να συγκρίνει την κατάσταση με εκείνη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Υπάρχουν πάνω από 2.700 γηροκομεία σε ετούτη τη χώρα και στο 97% εξ αυτών κανένας τρόφιμος δεν έχει μολυνθεί» από τον κορονοϊό ως αυτό το στάδιο, επισήμανε ο Μόρισον. «Αν βιώναμε την κατάσταση του ΗΒ εδώ στην Αυστραλία, θα πλήττονταν πάνω από χίλια κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων», πρόσθεσε.

πηγή:ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr