Ο γνωστός για τις ακραίες θέσεις του, Αμβρόσιος, “αφόρισε” τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας, Ηλία Μόσιαλο και τον συγγραφέα, Χρήστο Χωμενίδη κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας στον ιερό ναό Φανερωμένης Αιγίου.

Σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αφού εκτόξευσε πύρινο λόγο διάβασε μπροστά από την εικόνα της Παναγίας τον αφορισμό.

Υπενθυμίζεται ότι τα Χριστούγεννα, ο κ. Μόσιαλος είχε κάνει μία ανάρτηση με «πρωταγωνιστές» την Παναγία  και τον Ιωσήφ, για να στηλιτεύσεις τους αρνητές του κορονοϊού που επικρίθηκε από ορισμένους ως βλάσφημη, ενώ ο δε Χρήστος Χωμενίδης ένα άρθρο στο οποίο ισχυρίζεται ότι η Παναγία είχε παράνομη σχέση με έναν Ρωμαίο στρατιώτη και ο Ιησούς ήταν καρπός διαφόρων συνευρέσεων που είχε με νεαρούς.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2020 ο Αμβρόσιος είχε αφορίσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και τον τότε υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Σε ανακοίνωσή της τότε η Ιερά Σύνοδος ανέφερε ότι αρμοδιότητα επιβολής αφορισμού έχει μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών της και πως κάθε άλλη απόφαση που εκδίδεται “είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη”.

Πηγή: sofokleousin.gr