Ισχυρή έκρηξη έπληξε σουνιτικό τζαμί στη δυτική Καμπούλ μετά την προσευχή της Παρασκευής, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 15 να τραυματιστούν, ανακοίνωσαν Αφγανοί αξιωματούχοι.

Ο Μπεσμουλάχ Χαμπίμπ, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε ότι η έκρηξη έπληξε το Τζαμί Χαλίφα Σαχίμπ στη δυτική Καμπούλ, δυο ώρες μετά την προσευχή της Παρασκευής, το μεσημέρι, όταν οι πιστοί έκαναν τελετουργίες. Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η έκρηξη σημειώθηκε εν μέσω κύματος επιθέσεων σε αφγανικούς τόπους λατρείας και σε πολιτικούς στόχους κατά τη διάρκεια του ιερού ισλαμικού μήνα του Ραμαζανιού.

Ασθενοφόρα βρίσκονταν κοντά στο τζαμί Χαλίφα Σαχίμπ, στο κέντρο της πρωτεύουσας, για να μεταφέρουν τα θύματα σε κοντινό νοσοκομείο, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μαχητές Ταλιμπάν εμπόδιζαν τους δημοσιογράφους να μπουν μέσα στο νοσοκομείο.

Σειρά φονικών βομβιστικών επιθέσεων, στις οποίες δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, έπληξε τη χώρα τις δύο τελευταίες εβδομάδες, κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού.

Στις 21 Απριλίου, βομβιστική επίθεση σε σιιτικό τζαμί στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, στον βορρά, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος , προκάλεσε τον θάνατο 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 58.

Την επομένη, τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε άλλη βομβιστική επίθεση εναντίον τεμένους στο οποίο πήγαιναν σούφι κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής στην Κουντούζ (βορειοανατολικά)

Λίγες ημέρες νωρίτερα, εκρήξεις σε σχολείο αρρένων σε σιιτική συνοικία της Καμπούλ, προκάλεσαν τον θάνατο έξι ανθρώπων.

Πηγή: sofokleousin.gr