Τουλάχιστον 77 μαχητές Ταλιμπάν σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές της Πολεμικής Αεροπορίας του Αφγανιστάν, η οποία έχει εντείνει τα πλήγματα σε θέσεις των ενόπλων στη χώρα, επιβεβαίωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.

Νωρίς σήμερα το πρωί 35 μαχητές σκοτώθηκαν από επιδρομή που πραγματοποιήθηκε πριν από την αυγή σε τομείς στα περίχωρα της περιοχής Άλισιν στην ανατολική επαρχία Λάγκμαν, προσθέτει το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

Σε εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο φαίνονται βαρειά οπλισμένοι μαχητές να συγκεντρώνονται σε ένα σπίτι προτού εξαπολύσουν επιθέσεις σε σημεία ελέγχου στην περιοχή.

Στην ανατολική επαρχία Λογκάρ, 26 μαχητές σκοτώθηκαν από δύο ξεχωριστές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στα περίχωρα της πρωτεύουσας της επαρχίας Πουλ-ι-Αλάμ και στην περιοχή Χόσι χθες, Δευτέρα, το βράδυ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Επίσης 16 μαχητές σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Χάζρατ-ι-Σάλταν στην βόρεια επαρχία Σαμανγκάν επίσης χθες το βράδυ.

Από τις επιδρομές καταστράφηκε επίσης όχημα των μαχητών και τεράστια ποσότητα όπλων και πυρομαχικών τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Αυτά τα αεροπορικά πλήγματα γίνονται καθώς οι Ταλιμπάν συνεχίζουν τις επιθέσεις τους κατά των κυβερνητικών δυνάμεων, καταλαμβάνοντας πολλά προάστια τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι Ταλιμπάν δεν έχουν αντιδράσει στις πληροφορίες αυτές μέχρι στιγμής.

Πηγή: sofokleousin.gr